Publicat la: 
24/11/2014

Gustarea dintre mese: Ce putem face ca sa nu ne afecteze dieta

Gustarea dintre mese/ Foto: MorgueFile.com

Gustarea dintre mese pare nevinovata. Poate simtiti ca va este un pic foame sau ca sunteti plictisiti. Poate doar aveti nevoie de o scuza pentru a iesi cu un prieten. Cu toate acestea, obiceiurile privind gustarea dintre mese pot scapa foarte usor de sub control. Exista totusi anumite metode care va ajuta sa le controlati in asa fel incat sa nu va afecteze dieta.

1. Folositi o furculita mai mare

Dimensiunea tacamurilor poate avea un impact asupra cantitatii de mancare pe care o consumati. Cercetatorii de la Universitatea din Utah sugereaza ca acest lucru este important deoarece atunci cand utilizati furculite mici simtiti ca nu "progresati" si tindeti sa mancati mai repede.

2. Nu mancati in timp ce va uitati la televizor

Potrivit unui studiu de la Universitatea Cornell, atunci cand ne uitam la televizor uitam cat de mult am mancat si continuam sa savuram gustarea desi suntem satui.

3. Mancati dintr-un bol mai mic

Un studiu realizat in 2006 a aratat ca atunci cand mancam cereale, fie ca suntem adulti sau copii, vom manca mai mult daca avem in fata un bol mai mare. Se pare ca de vina ar fi "Iluzia Delboeuf" (credem ca un cerc este mai mic daca exista mai mult spatiu alb in jurul sau)

4. Mancati cu mana stanga daca sunteti dreptaci

Daca mancati cu mana care nu este dominanta este posibil sa consumati mai putin, potrivit unui studiu publicat in Personality and Social Psychology Bulletin.

5. Tineti fructele la vedere, in bucatarie

Potrivit unui studiu publicat in cartea "Slim by design", persoanele care tineau un bol de fructe in bucatarie cantareau cu 4 kilograme mai putin decat vecinii lor care nu aveau acest obicei.

Sursa: Huffington Post

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Neacsu Valentina,Medic specialist
Medic specialist
Pop Anca Oana
Medic Specialist
As. Universitar...

Articole similare

Liftingul lichid este o metoda neinvaziva pentru corectarea defectelor estetice ale fetei, metoda ce se bazeaza pe diferite forme ale densitatii acidului hialuronic, cu pozitionari si densitati diferite. In ce consta metoda? Ce avantaje are fata de alte proceduri asemanatoare? Prezinta riscuri? La ce rezultate se pot astepta pacientii? De cate...
Deoarece un numar mic de globule rosii scade cantitatea de oxigen livrata la fiecare tesut din organism, anemia poate cauza o varietate de semne si simptome. Daca anemia este usoara, ea nu produce nici un simptom. Daca anemia progreseaza lent, organismul se poate adapta pentru a compensa schimbarea, in acest caz nu exista nici un simptom pana...
Un nou studiu, publicat in Journal of the American College of Cardiology, incurajeaza persoanele care sunt predispuse sa dezvolte boli de inima si prezinta sase pasi pe care acestea ar trebui sa ii urmeaze pentru a preveni 70% din atacurile de cord. Studiul a analizat datele mai multor asistente medicale pe o perioada de peste 20 de ani. La...
Cartofii prajiti par cel mai mic rau atunci cand ne uitam in meniul unui restaurant. Cartofii sunt o mancare sanatoasa si pana la urma ce sunt cartofii prajiti daca nu acelasi cartof sanatos, cu putin ulei? Un numar mare de specialisti au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea "Ar trebui sa mananc cartofi prajiti sau ar fi de preferat sa...
Problema abuzului si dependetei de alcool este de multe ori foarte usor de diagnosticat, fiind evidenta pentru toti cei din jur. Alteori ea este mai nuantata, comportamentul nu este intens schimbat, sau schimbarile s-au instalat incetul cu incetul. In plus, adesea propria critica a celui care consuma alcool poate fi afectata, acea persoana...