Imagistica

Capacitate de diagnostic

Pentru o diagnosticare precisă, punem la dispoziția pacienților noștri atât capabilități tehnologice, cât și medici ultraspecializați.

Abordare multidisciplinară

Acoperim cu profesionalism o gamă largă de specialități imagistice pentru a oferi un diagnostic corect, care ține cont de întreg istoricul medical și starea din prezent a pacienților.

Tehnologie actuală

Investim în cea mai bună tehnologie și cei mai buni specialiști și le oferim pacienților o diagnosticare corectă și rapidă.

Echipă de medici excepționali

Echipa de medici MedLife este formată din specialiști cu experientă. Rezultatele se traduc în numărul mare de pacienți diagnosticați și tratați cu succes de-a lungul timpului.

De ce sa vii la MedLife cand ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN? Raspunsul il stie fiecare pacient dintre cei ce ne trec anual pragul. Asiguram pacientilor nostri standardele unui sistem medical de nivel European iar aparatura de ultima ora si medicii nostri specialisti te asteapta oricand ai nevoie de o procedura imagistica.

 

De la radiologie, ecografie si endoscopie la RMN, tomografie computerizata si mamografie, serviciile noastre de imagistica sunt complete si de cea mai inalta calitate. In plus, la MedLife gasesti aparate RMN 3 Tesla, cele mai performante din Romania, iar femeile pot beneficia de mamografie cu tomosinteza si osteodensitometrie (DEXA) ultraperformante.

 

Puteti vedea aici lista serviciilor de imagistica in contract cu CAS.


Departamente

    Investigația imagistică cu un aparat de rezonanță magnetică (RMN) este o tehnica non invazivă care folosește câmpul magnetic și undele radio pentru a forma imaginile. Durata investigației este între 20 și 60 minute, în funcție de zona analizată.
    Unele investigații necesită administrarea substanței de contrast, care este pe bază de gadolinium. RMN este folosit pentru a depista sau urmări afecțiuni/ formațiuni tumorale intraabdominale sau intrapelvine, cerebrale, boli inflamatorii, malformații vasculare, afecțiuni osteotendinoase sau articulare, patologie de coloanp vertebrală. Acestea sunt numai unele din aplicațiile metodei. Investigația se efectuează cu trimitere de la medicul clinician, care va recomanda explorarea necesară patologiei dumneavoastră.
    Această metodă nu expune corpul la radiații.

    Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnostic non-invazivă, care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului.
    Durata investigatiei este între 10 minute și 30 minute, în funcție de zona examinată.
    Pentru unele investigații este necesară administrarea substanței de contrast, care este pe bază de iod.
    CT-ul a devenit cel mai important instrument imagistic de diagnosticare folosit de clinicieni pentru investigarea cerebrală, abdominală, toracală. Tomografia Computerizata mai poate fi recomandată și pentru investigarea cardiacă (coronariană sau în vederea protezării valvulare), vasculara, renală sau intestinală.
    Aceasta investigație expune corpul la radiații.

    Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă tehnologia de vârf în ceea ce privește detecția leziunilor de la nivelul sânului. Aceasta permite detecția și diagnosticul precoce chiar și al tumorilor de dimensiuni reduse.

    Radiografia convențională se efectuează prin expunerea unei părți a corpului unui fascicul de raxe X.
    Semnalele obținute sunt transpuse în imagine digitală sau pe film radiologic. Este folosită uzual în Ortopedie și în explorarea pulmonară, dar și în alte situații.

    Ecografia este metoda prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor. Principiul ecografiei se bazează pe reflexia diferită a ultrasunetelor emise de sonda aparatului, de către structurile examinate. Reflexia se întorce prin sonda de examinare și este transformată în imagine.
    Ultrasonografia este cea mai utilizata explorare imagistica pentru stabilirea unui diagnostic. Obstetrica, de asemnea, se bazează pe explorarea ecografică.
    Ecografia nu expune corpul la radiații.

    Osteodensitometria este investigația paraclinică de măsurare a densității osoase prin care se poate aprecia densitatea osoasă și riscul de farctură datorat osteoporozei. Osteodensitometria DEXA folosește nivele scăzute de raze X, este o investigație foarte puțin radiantă și nedureroasă.
    Este recomandată persoanelor peste 65 de ani, sau celor peste 50 de ani cu factori de risc pentru fractură. Femeilor în perioada postmenopauză le este recomandat să evalueze riscul de osteoporoză prin acestă metodă.

    Endoscopia este o metoda de explorare imagistică miniminvazivă, ce investighează tubul digestiv. Este de două tipuri - Endoscopie digestivă superioară și inferioară. Este cea mai bună metodă de investigare a tractului digestiv superior (esofag, stomac, duoden) ți inferior (colon, sigmoid, rect). Acest tip de investigație se bazează pe vizualizarea dierctă, prin introducerea unui tub flexibil cu o cameră atașată în capăt, în regiunea de interes (superior/ inferior). Medicul va vedea imaginile direct obținute, în timp real, pe un ecran.
    Aceste investigații se pot efectua cu sedare, pentru scăderea disconfortului.

    Radioterapia este exploatarea imagistică prin intermediul căreia se urmărește distrugerea parțială sau totală a unei tumori maligne, folosind radiațiile. Principiul radioterapiei este acela de a administra o doză tumoricidă de radiații într-un volum țintă cât mai bine definit, astfel încât țesuturile normale să fie protejate.

    Tomografie computerizata torace (CT), fără substanță de contrast, realizată în condiții de siguranță, necesară pentru investigația plămânilor cu scopul de a identifica anumite afecțuini cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Pregătire pentru investigații

Vezi care sunt pașii necesari în cazul în care ești programat pentru investigații imagistice: RMN, CT, Mamografie, Radiologie, Ecografie sau Endoscopie.

Află mai multe

Medici

Antonya Livia
Antonya Livia
Medic Primar
Antonya Livia
Medic Primar

APOSTU PETRINA ROSSANA
APOSTU PETRINA ROSSANA
Medic primar
APOSTU PETRINA ROSSANA
Medic primar

AT
ARISANU TATIANA
Medic Specialist
ARISANU TATIANA
Medic Specialist

CM
Cioroiu Mihaela
Medic primar
Cioroiu Mihaela
Medic primar

DLE
Dantis Laura Elena
Medic primar
Dantis Laura Elena
Medic primar

Dimassi Mohamad
Dimassi Mohamad
Medic Specialist
Dimassi Mohamad
Medic Specialist

FAM
Fernye Aurel Mircea
Medic primar
Fernye Aurel Mircea
Medic primar

FA
Fleancu Andreea
Medic primar
Fleancu Andreea
Medic primar

Vezi toți medicii

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării


Centre imagistică

©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.