Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
*Toate câmpurile sunt obligatorii.
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Sistemul Medical MedLife SA în legătură cu serviciile medicale solicitate.
Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termeni și condiții.
De ce să vii la MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN? Răspunsul îl știe fiecare pacient dintre cei ce ne trec anual pragul. Asigurăm pacienților noștri standardele unui sistem medical la nivel European, iar aparatura de ultimă oră și medicii noștri specialiști te așteaptă oricând ai nevoie de o investigație imagistică.
De la radiologie, ecografie și endoscopie la RMN, tomografie computerizată și mamografie, serviciile noastre de imagistică sunt complete și de cea mai înaltă calitate. În plus, la MedLife găsești aparate RMN 3 Tesla, cele mai performante din România, iar femeile pot beneficia de mamografie cu tomosinteză și osteodensitometrie (DEXA) ultraperformante.
Greutatea maximă admisă pentru aparatele RMN din MedLife diferă, vă rugăm să consultați lista de mai jos înainte de efectuarea programării:
Ce înseamnă RMN? Prin definiție RMN înseamnă Imagistica prin rezonanță magnetică nucleară (RMN) sau prin rezonanță magnetică (IRM) și este o modalitate modernă de diagnostic, neinvazivă și neiradiantă, care permite investigarea, cu ajutorul unui câmp magnetic puternic și a undelor de radiofrecvență, cu mare atenție a interiorului corpului uman. Această tehnică revoluționară, utilizată de aparatul RMN, produce imagini anatomice detaliate tridimensionale, necesare pentru detectarea, diagnosticarea și monitorizarea bolilor.
Ce stă la baza realizării imaginilor detaliate? Excitarea și detectarea schimbării direcției axei de rotație pentru protonii aflați în apa și care formează țesuturile vii.
Ce înseamnă RMN nativ? Investigația de tip nativ nu se realizează cu substanță de contrast și presupune examinarea fără medicamente sau stimulente a unui pacient. Această variantă de RMN va determina structura și funcționarea anumitor organe.
Se va realiza doar în anumite situații. Nu se va face un RMN cu substanță de contrast, introdusă în venă, fără a exista analize de sânge recente pentru creatinină și uree. De ce? Substanța de contrast se va elimina în special prin rinichi și trebuie să se știe dacă sunt probleme la nivelul acestora.
Cât durează un RMN cu substanță de contrast? Puțin mai mult decât unul simplu, pentru că se administrează și substanța intravenos.
Imaginile obținute imagistic prin rezonanță magnetică sunt de înaltă rezoluție, timpul de examinare fiind redus în anumite situații.
Fiind utilizată tehnică neinvazivă și care nu produce rezultate negative asupra corpului uman, scanarea poate fi repetată.
Pot fi realizate secvențieri ale unor segmente din corp sau organe, detaliile obținute astfel fiind foarte diferite de cele ce rezultă la ecografie, radiografie sau tomografie computerizată.
Cele mai mici anomalii sunt sesizate cu această tehnică, în faze incipiente, fără a se utiliza radiații ionizante cu potențial dăunător.
Cu ajutorul RMN-ului, doctorul poate investiga țesuturile, organele, sistemul osos, pentru a putea diagnostica o gamă variată de probleme de sănătate.
utilizat pentru detectarea accidentelor vasculare cerebrale, diverselor infecții și probleme oncologice, alături de stabilirea patologiei vasculare intracraniene. Nu se utilizează substanță de contrast.
permite depistarea în faze incipiente ale problemelor de la acest nivel, oferind informații prețioase despre măduva osoasă.
folositor pentru investigarea organelor interne și genitale, precum și a patologiei acestora.
valorificarea datelor relevante despre organele și structurile interne pentru depistarea precoce a metastazelor.
pentru oase, articulații, mușchi, ce poate detecta problemele existente la sportivi, pentru a stabili gradul de afectare. Este un instrument extrem de util și în patologia oncologică pentru a arăta extensia fenomenului.
folosit alături de mamografie poate detecta cancerul de sân, mai ales la femeile care au țesut mamar dens sau care prezintă un risc crescut de boală.
Imediat ce ați renunțat la toate obiectele metalice sunteți ajutat să vă așezați în poziție culcată, pe un suport special în tunelul aparatului, la RMN-urile de tip închis. Indicația strictă transmisă este să stați nemișcat și uneori vi se poate spune să vă țineți respirația câteva secunde.
Sunteți situat astfel în mijlocul unui câmp magnetic puternic. Protonii de hidrogen sunt aliniați, iar semnalul este preluat de antene speciale, montate în jurul regiunii ce trebuie examinată. Semnalul este transmis către calculatorul de la consolă, care va realiza conversia acestuia în imagini.
Deși tubul este deschis la ambele capete, este luminat și are și ventilație pentru confortul celui care trebuie examinat. Sunteți auzit permanent de personalul medical și auziți la rândul dumneavoastră indicațiile tehnologului și ale medicului.
Disconfortul resimțit vizează zgomotul intermitent puternic din interiorul magneților, care pentru unele persoane poate fi extrem de neplăcut. Veți primi dopuri pentru urechi sau căști și aveți acces la un buton de alarmă pentru a semnala orice problemă sau disconfort pe care e posibil să le sesizați pe parcursul examinării RMN.
La MedLife, îmbinăm serviciile medicale integrate cu profesionalismul, grija și responsabilitatea personalului medical. Pentru a veni în întâmpinarea unui număr cât mai mare de pacienți, oferim acces la o gamă largă de specialități medicale. Vă invităm să consultați lista de specialități, dar și unitățile medicale unde acestea sunt disponibile!
Iar dacă aveți nevoie de o programare, o puteți face fie prin completarea formularului online, fie direct în aplicația mobilă MedLife disponibilă în Google Play și App Store sau printr-un apel telefonic la numerele dedicate din București și din țară.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.