Despre RMN la MedLife
De ce să vii la MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN? Răspunsul îl știe fiecare pacient dintre cei ce ne trec anual pragul. Asigurăm pacienților noștri standardele unui sistem medical la nivel European, iar aparatura de ultimă oră și medicii noștri specialiști te așteaptă oricând ai nevoie de o investigație imagistică.
De la radiologie, ecografie și endoscopie la RMN, tomografie computerizată și mamografie, serviciile noastre de imagistică sunt complete și de cea mai înaltă calitate. În plus, la MedLife găsești aparate RMN 3 Tesla, cele mai performante din România, iar femeile pot beneficia de mamografie cu tomosinteză și osteodensitometrie (DEXA) ultraperformante.
Greutatea maximă admisă pentru aparatele RMN din MedLife diferă, vă rugăm să consultați lista de mai jos înainte de efectuarea programării:
- București: greutate maxim admisă 130 kg (cu exceția aparatelor din unitățile MedLife Berceni, MedLife Unirii și MedLife Băneasa, unde greutatea maximă admisă este 120 kg).
- Cluj Napoca: greutate maximă admisă 150 kg.
- Constanța: greutate maximă admisă 120 kg.
- Iași: greutate maximă admisă 130 kg.
- Galați: greutate maximă admisă 120 kg.
- Timișoara: greutate maximă admisă 130 kg.
Ce este RMN-ul
Ce înseamnă RMN? Prin definiție RMN înseamnă Imagistica prin rezonanță magnetică nucleară (RMN) sau prin rezonanță magnetică (IRM) și este o modalitate modernă de diagnostic, neinvazivă și neiradiantă, care permite investigarea, cu ajutorul unui câmp magnetic puternic și a undelor de radiofrecvență, cu mare atenție a interiorului corpului uman. Această tehnică revoluționară, utilizată de aparatul RMN, produce imagini anatomice detaliate tridimensionale, necesare pentru detectarea, diagnosticarea și monitorizarea bolilor.
Ce stă la baza realizării imaginilor detaliate? Excitarea și detectarea schimbării direcției axei de rotație pentru protonii aflați în apa și care formează țesuturile vii.
RMN-ul nativ
Ce înseamnă RMN nativ? Investigația de tip nativ nu se realizează cu substanță de contrast și presupune examinarea fără medicamente sau stimulente a unui pacient. Această variantă de RMN va determina structura și funcționarea anumitor organe.
RMN cu substanță de contrast
Se va realiza doar în anumite situații. Nu se va face un RMN cu substanță de contrast, introdusă în venă, fără a exista analize de sânge recente pentru creatinină și uree. De ce? Substanța de contrast se va elimina în special prin rinichi și trebuie să se știe dacă sunt probleme la nivelul acestora.
Cât durează un RMN cu substanță de contrast? Puțin mai mult decât unul simplu, pentru că se administrează și substanța intravenos.
Când sunt indicate investigațiile RMN?
Cu ajutorul RMN-ului, doctorul poate investiga țesuturile, organele, sistemul osos, pentru a putea diagnostica o gamă variată de probleme de sănătate.
Cum decurge un RMN
Imediat ce ați renunțat la toate obiectele metalice sunteți ajutat să vă așezați în poziție culcată, pe un suport special în tunelul aparatului, la RMN-urile de tip închis. Indicația strictă transmisă este să stați nemișcat și uneori vi se poate spune să vă țineți respirația câteva secunde.
Sunteți situat astfel în mijlocul unui câmp magnetic puternic. Protonii de hidrogen sunt aliniați, iar semnalul este preluat de antene speciale, montate în jurul regiunii ce trebuie examinată. Semnalul este transmis către calculatorul de la consolă, care va realiza conversia acestuia în imagini.
Deși tubul este deschis la ambele capete, este luminat și are și ventilație pentru confortul celui care trebuie examinat. Sunteți auzit permanent de personalul medical și auziți la rândul dumneavoastră indicațiile tehnologului și ale medicului.
Disconfortul resimțit vizează zgomotul intermitent puternic din interiorul magneților, care pentru unele persoane poate fi extrem de neplăcut. Veți primi dopuri pentru urechi sau căști și aveți acces la un buton de alarmă pentru a semnala orice problemă sau disconfort pe care e posibil să le sesizați pe parcursul examinării RMN.
La MedLife, îmbinăm serviciile medicale integrate cu profesionalismul, grija și responsabilitatea personalului medical. Pentru a veni în întâmpinarea unui număr cât mai mare de pacienți, oferim acces la o gamă largă de specialități medicale. Vă invităm să consultați lista de specialități, dar și unitățile medicale unde acestea sunt disponibile!
Iar dacă aveți nevoie de o programare, o puteți face fie prin completarea formularului online, fie direct în aplicația mobilă MedLife disponibilă în Google Play și App Store sau printr-un apel telefonic la numerele dedicate din București și din țară.