Endoscopie

Endoscopia este tehnica imagistică utilizată atât în scop exploratoriu/diagnostic, cât și terapeutic a sistemului gastrointestinal. Examinarea se efectuează cu ajutorul unui endoscop, format dintr-un tub subțire, flexibil, dotat cu o cameră video și o sursă luminoasă la unul dintre capete, pentru a se putea vizualiza interiorul tractului gastrointestinal.

Endoscopie digestivă superioară

Endoscopia digestivă superioară este un procedeu de investigare ce permite medicului să exploreze prima parte a tractului digestiv: esofagul, stomacul și prima parte a intestinului subțire (duodenul I și II), prin intermediul endoscopului (în acest caz, endoscopul are un tub flexibil de cauciuc, diametru de cca 8 mm, dotat cu o cameră video).

Endoscopie digestiva inferioară

Endoscopia digestiva inferioară sau colonoscopia este tehnica imagistică de explorare și tratament a tractului gastrointestinal inferior. Colonoscopia este realizată cu un endoscop format dintr-un tub subțire și flexibil, dotat cu o cameră video și o sursă luminoasă la unul dintre capete. Camera video captează imagini de la nivelul tractului gastrointestinal și le transmite către un monitor.

CLINICI ENDOSCOPIE

SOLICITĂ O PROGRAMARE


X