Publicat la: 
26/02/2018

Beneficiile suplimentelor alimentare din sfecla rosie pentru pacientii cu insuficienta cardiaca

Sucul din sfecla rosie ar putea creste capacitatea de a depune efort si gradul de rezistenta la efort al pacientilor cu insuficienta cardiaca, potrivit unui studiu publicat recent in "The Journal of Cardiac Failure," informeaza news.iu.edu.

Insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie redusa

Studiul examineaza impactul nitratului de sodiu alimentar, sub forma de suplimente din sfecla rosie, asupra capacitatii de a depune efort in randul pacientilor cu insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie redusa. Aceasta afectiune este caracterizata prin incapacitatea muschilor inimii de a se contracta in mod eficient pentru a obtine o cantitate optima de oxigen pentru intreg organismul.

Zeci de milioane de persoane din intreaga lume sufera de insuficienta cardiaca si aproximativ jumatate dintre acestia au fractia de ejectie redusa, ceea ce determina incapacitatea de a respira normal si diminuarea absorbtiei de oxigen in organism, care la randul lor duce la consumul marit de energie in timpul efectuarii efortului fizic.

Beneficiile extractului din sfecla rosie pentru sanatatea cardiaca

Suplimentele din sfecla rosie pot creste semnificativ rezistenta la efort pe parcursul exercitiilor fizice in randul persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca si le sustine organismul pe durata acestora pentru a isi doza optim cantitatea de oxigen.

"Cresterea nivelului necesar de oxigenare a organismului si scaderea consumului de oxigen pe parcursul efortului fizic sustinut sunt indicative ce prezic decesul in randul pacientilor cu insuficienta cardiaca," explica Dr. Andrew Coggan, profesor in cadrul Universitatii din Indiana si autorul principal al studiului.

Un aspect important al studiului este faptul ca nu au fost observate efecte secundare nedorite ale aportului de nitrat de sodiu alimentar, accentueaza cercetatorii.

De asemenea, datele expuse in raportul cercetatorilor subliniaza ca suplimentele alimentare pe baza de extract din sfecla rosie ar putea insoti tratamentul recomandat in mod obisnuit pacientilor ce sufera de insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie redusa.

Cu toate acestea, este necesara efectuarea mai multor studii pentru a confirma rezultatele cercetarii de fata si a determina daca tratamentul este eficient pe termen lung pentru imbunatatirea gradului de rezistenta la efort, a calitatii vietii si chiar a sperantei de viata in randul persoanelor care sufera de aceasta afectiune.

Specialitate: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Cardiologie

Medic Specialist...
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 23

Articole similare

Conservantii alimentari, in special benzoatul de sodiu, sustin eliminarea simptomelor specifice pacientilor care sufera de schizofrenie, in special in randul celor al caror organism manifesta o rezistenta la clozapina, medicament recomandat adesea in managementul shizofreniei, arata un studiu publicat recent in jurnalul "Biological Psychiatry",...
Dr. Violeta Stolea / Foto: MedLive.ro Pe masura ce zilelele se incalzesc, tot mai multe doamne si domnisoare incep sa tina regim. Insa dietele drastice, nepersonalizate, de cele mai multe ori ofera un rezultat satisfacator pe moment si unul dezastruos pe termen lung. Cum se tine in mod corect o dieta? Care sunt cele mai frecvente greseli intr-un...
Tindem sa credem ca ne oprim din mancat atunci cand stomacul nostru este plin. Stiinta ne arata ca lucrurile stau altfel. Iata 5 motive din cauza carora ajungem sa mancam prea mult, conform theconversation.com. 1. Dimensiunea portiilor Aspectele vizuale ale unei mese, cum ar fi dimensiunea portiei, influenteaza cat de mult mancam. Intr-un studiu...
Dr. Rodica Cibea / Foto: MedLive.ro Stim ca meniurile savuroase si pline de calorii ne vor da peste cap ritmul alimentar si ca vom ceda tuturor ispitelor culinare, aduse de sarbatori, ca doar o data-n an e Craciunul! Tocmai din acest motiv, dr. Rodica Cibea, specialist in nutritie, diabet si boli metabolice, a raspuns intrebarilor cititorilor...
Dieta ar putea fi revolutionata datorita descoperirii de catre cercetatorii de la Universitatea din Warwick a celulelor creierului care ne controleaza apetitul. Profesorul Nicholas Dale a identificat pentru prima data ca tanicitele celulele din creier care controleaza nivelurile de energie detecteaza substantele nutritive din alimente si...