Hyperclinica MedLife Grivita este in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate astfel ca procedurile de amniocenteza, colonoscopie si endoscopie sunt decontate.
 

Pentru a beneficia de oricare dintre cele 3 servicii decontate (colonoscopie, endoscopie sau amniocenteza), pacientii trebuie sa se prezinte cu un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist in contract cu CAS si adeverinta de salariat sau talonul de pensie.
 

Endoscopia este o tehnica imagistica utilizata atat in scop exploratoriu/diagnostic, cat si terapeutic a sistemului gastrointestinal. Examinarea se efectueaza cu ajutorul unui endoscop, format dintr-un tub subtire, flexibil, dotat cu o camera video si o sursa luminoasa la unul dintre capete, pentru a se putea vizualiza interiorul tractului gastrointestinal.
 

 

 

ENDOSCOPIA DIGESTIVA SUPERIOARA
Endoscopia digestiva superioara este un procedeu de investigare ce permite medicului sa exploreze prima parte a tractului digestiv: esofagul, stomacul si prima parte a intestinului subtire (duodenul I si II), prin intermediul endoscopului (in acest caz, endoscopul are un tub flexibil de cauciuc, diametru de cca 8 mm, dotat cu o camera video).

Pentru mai multe detalii click aici 

 

ENDOSCOPIA DIGESTIVA INFERIOARA (COLONOSCOPIA)
Endoscopia digestiva inferioara sau colonoscopia este tehnica imagistica de explorare si tratament a tractului gastrointestinal inferior.

Colonoscopia este realizata cu un endoscop format dintr-un tub subtire si flexibil, dotat cu o camera video si o sursa luminoasa la unul dintre capete. Camera video capteaza imagini de la nivelul tractului gastrointestinal si le transmite catre un monitor.

Pentru mai multe detalii click aici

 

AMNIOCENTEZA: este o metoda invaziva pentru depistarea afectiunilor genetice, recomandata femeilor insarcinate care prezinta un risc ridicat pentru afectiunile cromozomiale. Cu ajutorul acestei investigatii, se pot depista mai multe anomalii cromozomiale precum sindromul Down, trisomia 13, trisomia 18, sindromul Turner si sindromul Klinefelter, dar si anomalii genetice precum fibroza chistica, sau sindroamele de microdeletii etc. Deasemenea, amniocenteza este o metoda ce permite determinarea calitativa dar si cantitativa a riscului de transmitere a anumitor infectii la fat, cum ar fi infectia cu citomegalovirus sau toxoplasma.

Procedura se efectueaza in saptamana 16-20 de sarcina si se face doar la recomandarea medicului deoarece presupune mai multe riscuri pentru sarcina si necesita internarea de zi.

 

Pentru mai multe detalii click aici

 

*Investigatiile se fac in regim de spitalizare de zi. Oferta este valabila pana la 31 decembrie 2014.