Publicat la: 
5/02/2014

Liberalii beau mai mult alcool decat conservatorii - studiu

Intr-un nou studiu publicat de Journal of Wine Economics se arata ca consumul de alcool in statele americane creste pe masura ce populatia devine mai liberala. Aceasta constatare este in concordanta cu alte studii recente din alte parti ale lumii care arata ca persoanele cu vederi socialiste au tendinta de a bea mai mult.

Cercetarea realizata de Pavel Yakovlev si Walter P. Guessford de la Universitatea Duquesne din Pennsylvania arata o corelatie directa intre convingerile politice si cererea de alcool.

Autorii au comparat vanzarile de bauturi alcoolice cu inclinatiile politice ale membrilor unui stat. Cercetarea releva faptul ca statele cu mai multi reprezentanti liberali, cum ar fi Nevada au tendinta de a consuma pana la de trei ori mai mult alcool pe cap de locuitor decat statele mai conservatoare din punct de vedere politic, cum ar fi Arkansas si Utah.

Intr-un studiu din 2002 s-a constatat ca socialistii rusi au avut mai multe riscuri de a consuma alcool frecvent decat anti-socialistii. Un alt sondaj din 2006 din Belarus, Rusia si Ucraina a constatat ca adultii cu vederi anti-comuniste au o probabilitate mai mare de a bea, fuma sau de a lua medicamente decat cei pro-comunisti.

Autorii acestui studiu ofera cele mai recente teorii pentru a explica aceasta divergenta in comportament. O posibilitate este ca oamenii cu convingeri mai liberale tind sa fie mai deschisi la experiente noi, cum ar fi consumul de alcool sau droguri. O alta posibilitate este ca oamenii care traiesc in mai multe state liberale sau tari se pot simti mai increzatori in politicile guvernului legate de sanatate si asistenta sociala in caz ca alcoolul are putea duce la problemele de sanatate sau sociale.

Taguri Medlife: 
Comentarii

problema liberalilor americani nu e ca beau, ci ca de foarte multe ori nu beau pe banii lor.

Alte articoleVezi toate articolele

Alcoolul este utilizat la scara larga in intreaga lume. Cu toate acestea, mai putin de 60% dintre consumatorii constanti recunosc ca obiceiurile lor le pun sanatatea la risc, potrivit sondajului...
Intr-un nou studiu publicat de Journal of Wine Economics se arata ca consumul de alcool in statele americane creste pe masura ce populatia devine mai liberala. Aceasta constatare este in...