Publicat la: 
12/01/2012

Nu-mi plac blogurile! Chiar si cuvantul suna urat! Are rezonanta unei doage ruginite aruncata pe caldaram...si apoi de ce oare si-ar dezvalui oamenii gandurile, ideile, aspiratiile...? Dar mai bine abandonez criticile fata de aceasta oglinda virtuala a personalitatii si incerc sa explic titlul.

Hipocrate (sau unul din discipolii lui, ci mai poate sti cu adevarat!) spunea ca pentru un doctor primul lucru de care ar trebui sa aiba grija este: "sa nu faca rau".

In secolul XXI, cand o multitudine de terapii care explodeaza de la an la an in fiecare specialitate medicala aceasta propozitie (primum non nocere) ar putea sa para modesta, totusi inainte de a recomanda pacientilor nostri interventii cirurgicale sofisticate si spectaculoase sau terapii tintite cu asa-zisele molecule inteligente, ar fi bine daca ne-am aminti aceste cuvinte la fel de pline de semnificatii acum, ca si in ziua in care au fost rostite pentru prima data.

Si atunci, noi medicii sa fim foarte atenti ca in primul rand sa nu facem rau, iar binele va veni firesc, fiindca deaceea am invatat si nu ne oprim niciodata din invatat, ca sa facem mai buna viata oamenilor...si deaceea asocierea cuvintelor Medicina si Viata e atat de frumoasa ... sau
Medicine and Life fiindca in lumea net-ului engleza e suverana!