Publicat la: 
20/06/2013
Cand si cum trebuie tratata hernia inghinala ?
Diagnosticul trebuie pus in urma unei consultatii efectuata de catre medicul specialist chirurg. Daca in urma consultatiei se pune diagnosticul de hernie inghinala ,trebuie sa stiti ca singurul tratament este cel chirurgical.Momentul interventiei chirurgicale trebuie decis in urma consultatiei ,dupa ce vi se aduc la cunostinta complicatiile posibile (incarcerarea,strangularea) ale acesteti patologii.
 Care sunt pasii care trebuie urmati pana la interventia chirurgicala?
In primul rand, trebuie sa va programati la o consultatie chirurgicala. Dupa aceasta urmeaza o discutie cu medicul anestezist si recoltarea unor analize de sange cu cateva zile inainte de data operatiei .
 Ce fel de hernii sunt tratate prin abord laparoscopic?
Abordul minim invaziv poate fi folosit in herniile inghinale (unilaterale sau bilaterale), hernii femurale, ale liniei albe , ombilicale, sau incizionale (eventratii). In plus, se trateaza prin acelasi abord si herniile hiatale sau diafragmatice.Hernia de disc este tratata de catre medicul neurochirug.
 Hernia recidivata se poate opera laparoscopic?
Abordul minim invaziv ( laparoscopic) este indicat in cazul herniilor recidivate
Cum se fixeaza plasa de hernie?
Exista 2 modalitati de fixare :
-cu adeziv biocompatibil ( practic plasa se lipeste)
-cu agrafe resorbabile
 Cate zile dureaza spitalizarea in cazul operatiei laparoscopice de hernie ?
Cei mai multi pacienti au nevoie de o zi de spitalizare sub supraveghere atenta si indicatii la mobilizare, pentru a evita aparitia complicatiilor postoperatorii.
 Familia poate sa stea cu mine pe timpul spitalizarii?
Spitalul unde imi desfasor activitatea va ofera posibilitatea sa optati pentru spitalizarea cu insotitor ( veti sta singur in rezerva impreuna cu persoana din familie) sau in rezerva dubla. Programul de vizita este intre orele 09-20.00.
 Ce trebuie sa am la mine in momentul internarii?
Este obligatoriu sa aveti un act de identitate si daca este posibil bilet de trimitere de la medicul de familie si adeverinta ca sunteti asigurat CAS (pentru a beneficia de calitatea de asigurat). Toate rezervele din spital au internet prin wi-fi .
 Cat dureaza interventia chirurgicala?
Durata medie a operatiei laparoscopice de hernie inghinala este intre 45 -60 minute. Dupa interventia chirurgicala o sa stati aproximativ 2-3 ore in salonul postoperator dupa care veti fi adus in rezerva dumneavoastra.
 Pot conduce masina la externare ?
Puteti sa conduceti automobilul personal la externare ,dar nu pe distante lungi.
 La externare primesc concediu medical?
Desigur, dar trebuie sa aduceti o adeverinta de salariat.