Servicii Medic: 
    • Hyperclinica MedLife PDR Vulturului Brasov, specialitatea Diabet si nutritie
    • Consultatie 180.00 RON
    • Control 110.00 RON
    • Taxa speciala 110.00 RON
    Neacsu Valentina,Medic specialist

    Articole Medlive

    Nivelurile scazute de vitamina K sunt asociate cu un risc crescut de limitare a mobilitatii si cu invaliditatea in cazul varstincilor. Aceasta vitamina reprezinta un nou factor care trebuie luat in considerare pentru mentinerea mobilitatii si a independentei, potrivit unui studiu condus de specialistii de la Universitatea Tufts. Studiul, publicat in ”Journal of Gerontology”, este primul care a...
    Ceea ce mancam ar putea modifica riscul de a dezvolta diabet de tip 2? O noua serie de studii examineaza modul in care consumul anumitor alimente, vitamine si chiar ordinea in care le mancam pot afecta nivelul zaharului din sange si, implicit, riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. S-au inregistrat mai putine cazuri noi de diabet zaharat in randul persoanelor care mananca predominant...
    Creierul asociaza efectele insulinei cu lumina, astfel ca oamenii de stiinta si-au propus sa descopere modul in care sensibilitatea la insulina se modifica in functie de ciclul circadian. In centrul descoperirilor se afla neuronii nucleului hipotalamic ventromedial, o parte a creierul responsabila de acest echilibru. Aceste rezultate ar trebui sa incurajeze diabeticii sa tina cont de cel mai...
    Bolile hepatice, cum ar fi ciroza sau cancerul hepatic, sunt foarte periculoase, mai ales daca sunt descoperite in stadii avansate. Oamenii de stiinta de la Universitatea Queen Mary, din Londra, si de la Universitatea Glasgow au descoperit, printr-un nou studiu, ca pacientii care au diabet zaharat reprezinta categoria cu cel mai mare risc. Cercetarea a inclus 18 milioane de persoana din...
    Alimentatia sanatoasa contribuie la prevenirea malnutritiei si a unei serii de boli. Cu toate acestea, cresterea productiei de alimente prelucrate, urbanizarea rapida si schimbarea stilului de viata au dus la o schimbare a tiparelor dietetice. Oamenii consuma acum mai multe alimente bogate in grasimi, zahar si sare si nu mananca suficiente fructe, legume, sau fibre dietetice, cum ar fi...