Publicat la: 
29/10/2013

Pe măsură ce bronzul se şterge iar amintirile vacanţei s-au estompat şi ele demult, oglinda ne atenţionează despre excesele verii: fie că avem mai mulţi pistrui, fie mai multe vase sparte pe faţă fie, mai grav, o aluniţă nouă sau una veche care a crescut.

E un moment de bilanţ, nu vreau să vă reamintesc, dar toamna nu se numără doar bobocii şi roadele anului, ci şi ridurile, semnele şi îmbătrânirea pielii.

E deci momentul să reluăm ofensiva şi să ne amintim de bunele ritualuri: curăţarea, hidratarea, protecţia, hrănirea, tratamentele active.

În ce priveşte curăţarea, oricat ne-am dori să frecăm faţa şi corpul cu un gomaj şi să arătăm ca noi, din păcate semnele agresiunilor la care ne supunem pielea sunt impregnate mai adânc. Secretul stă în repetarea perseverentă şi alternarea manevrelor cotidiene blânde (demachiere, tonifiere, de preferat cu loţiuni micelare) cu cele mai puternice (gomaje, peelinguri casnice de 1-2 ori pe săptămână) şi mai ales apelarea la curăţarea profesională prin microdermabraziune medicală, care reuseste să inlăture dintr-o singură şedinţă straturile epidermului încărcate de pigment inutil, keratină şi sebum în exces. Un peeling medical poate acţiona în profunzime, stimulând în plus regenerarea atât a epidermului cât şi a fibrelor de colagen.

Hidratarea pielii presupune alegerea unor cosmetice adecvate vârstei şi tipului de ten. Un ten cu tendinţă cuperozică, sensibil, uşor iritabil cere creme cu substanţe active tonifiante ale micilor vase sangvine. Un ten alergic, care nu suportă nici una dintre cremele clasice se va împăca poate mai uşor cu produsele sterile fără conservanţi, coloranţi şi parfumuri. Un ten gras, acneic, are nevoie de substanţe seboreglatoare iar unul îmbătrânit- de vitamina A şi vitamina C.

Protecţia... presupune o cremă ecran pentru cei-cele care petrec mult timp în aer liber, chiar dacă puterea soarelui a scăzut.

Hrănirea o facem cu măşti si seruri, aplicate fie acasă, fie alese de specialist, ca parte a unui tratament complex, adaptat tipului de ten. Ca alternativa, tratamentele medicale cu oxigen folosesc aceste molecule vitale ca şi cărăuş pentru alte substanţe nutritive şi reparatoare.

Tratamentele active se referă la proceduri dermato-cosmetice puternice, eficiente:

  • -tratamente laser pentru roşeaţa difuză, vasele de sânge vizibile la nivelul feţei, pete, cicatrici, riduri şi vergeturi,
  • -tratamente dermatocosmetice de stimulare  a sintezei fibrelor de colagen pentru estomparea ridurilor şi cicatricilor, printr-o procedura noua, denumita microneedling,
  • -peeling pentru pete, riduri şi cicatrici.

Doamnelor, domnilor... Începe sezonul înfrumuseţării!