Publicat la: 
2/04/2015

Silueta impresioneaza involuntar ochiul si mintea celui care priveste, fie ca e vorba de 90-60-90 ca proportie ideala in modelling sau de omul obisnuit. Sabloanele de frumusete si proportii devin imperative intr-un context social concurential, din ce in ce mai acut in ultimii ani. Daca vrei sa ai succes e preferabil sa arati bine, ingrijit, suplu, cu pielea hidratata si radianta.

Traind intr-o societate axata pe consumul de alimente (semi)sintetice, bogat in sare, zahar si grasimi, este firesc ca si anatomia noastra sa se fi modificat in ultimele decenii. Avem cu totii, oricat de slabi, un pic de burtica si de colacei deasupra si sub cordon, avem cu toate celulita. Ce e de facut?

Remodelarea cea mai rapida se obtine cu ajutorul tehnologiei moderne medicale.

In functie de problema, cercetarile stiintifice au gasit solutii sanatoase de remediere. Sunt tratamente care se adresează excesului de ţesut adipos şi altele care se adresează modificărilor de textură cutanată şi subcutanată din cadrul celulitei.

Tehnologia validata medical presupune ca aparatul respectiv a fost riguros testat şi eficienţa şi siguranţa sa au fost dovedite clinic si certtificate de organisme responsabile pentru sanatatea pacientului.

Aparatele moderne folosesc combinatii de radiatii sofisticate care trateaza fiecare diferitele aspecte ale problemei: tesutul gras in exces, celulita, pielea laxa.

Cele mai rapide si spectaculoase efecte se obtin cu o combinatie de ultrasunete radiofrecventa si vacuum (Ultrashape). Ultrasunetele focusate distrug selectiv celulele adipoase de la diverse adancimi, fara a agresa structurile din jur (vase, nervi etc). Trigliceridele (grasimile) din aceste celule sunt eliberate progresiv si eliminate fiziologic fara a determina cresteri ale valorilor sanguine. Metabolizarea dureaza mai putin de o saptamana. Radiofrecventa asistata de vacuum stimuleaza fibrele de colagen din piele, ducand la cresterea densitatii si tonusului. Aspectul de celulita se reduce deoarece mansonul cutanat este mai ferm. Pielea laxa ramasa dupa cure de slabire, sarcini etc se reaseaza dupa conturul muscular, determinand o reala remodelare. Sunt necesare una pana la trei sedinte spatiate la doua-trei saptamani interval.

O alta combinaţie de radiofrecvenţă, vacuum şi infraroşii (Velashape) trateaza separat celulita si laxitatea cutanata. Este stimulată distrucţia celulelor adipoase de la suprafaţă dar şi producţia profundă de fibre de colagen, care duc la netezirea suprafeţei cutanate şi la „strângerea” excesului de piele. Sunt necesare şedinţe repetate pe parcursul câtorva săptămâni iar rezultatele sunt proporţionale cu perseverenţa pacientului.

Nici o procedură estetică nu inlocuieste o reechilibrare de dietă şi cu atât mai puţin exerciţiile fizice. Nici măcar procedurile invazive, precum lipoabsorbţia nu sunt o cură de slabire.

Dacă aţi luat hotărârea să vă remodelaţi, să aveţi din nou talie şi pielea netedă, tratamentele estetice medicale sunt parte a unui program care include mişcarea şi reducerea numărului de calorii ingerate zilnic. Organismul trebuie sa perceapa schimbarea directiei metabolismului de la acumulare la consum ca fiind stabila, pentru a raspunde corespunzator si a genera efecte de lunga durata.