Publicat la: 
13/09/2012

Un post foarte scurt, doar ca să vă atrag atenția asupra unui proiect jurnalistic în desfășurare, la care muncesc Cristian Lupșa și Andrei Pungovshi (Decât o Revistă, France-Presse). Se numește Dar dacă și încearcă să dea cărțile pe față în ceea ce privește anxietatea, ca tulburare clinică. (Am pus link-ul și în blogroll)

Deși e extrem de prevalentă, anxietatea e trăită adesea ca un secret rușinos, și nici nu prea a avut parte de atenția "ochiului public" obiectiv. Mă bucur din suflet că există jurnaliști care se ocupă cu subiecte de un interes major și urgent, subiecte ce nu fac parte totuși din teatrul politic, monden sau al faptului divers imediat sățios.

De altfel, problemele psihice în general au nevoie, îndrăznesc să spun imediată, să fie scoase din cochiliile lor ermetice pentru opinia publică.

În plus, există fațete sociale ale anxietății care sigur ne scapă nouă, psihiatrilor, care avem relații profesionale intime, cu indivizi, și nu cu grupuri, așa că eu unul mă aștept să am de învățat din munca celor doi.

Nu scriu aici doar ca să aduc laude, ci ca să vă invit să participați cu întrebări și cu povești personale, lucru pe care îl puteți face pe siteul proiectului. Eu am făcut-o deja.

Medic: