• Experienta profesionala
 • 2007- prezent. Asistent universitar în cadrul Catedrei de Anatomie, Facultatea de Medicină, U.M.F. „Carol Davila”, București.

  2003 – prezent.  Medic specialist ortopedie-traumatologie Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și Tuberculoză Osteo-Articulară „Foișorul de Foc”, București.

  1997-2003. Medic rezident ortopedie-traumatologie Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și Tuberculoză Osteo-Articulară „Foișorul de Foc”, București.

 • Studii
 • 1996. Licenţa în Medicină. Facultatea de Medicină Generală, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti.

  1997. Susținerea examenului de rezidențiat și admiterea în specialitatea ortopedie-traumatologie, în cadrul centrului universitar București.

  2003. Susținerea examenului de medic specialist în specialitatea ortopedie-traumatologie, în centrul universitar București.

  2004. Admiterea la doctorat la Catedra de Genetică a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

  2014. Obtinerea titlului de medic primar in specialitatea Ortopedie-Traumatologie.

 • Training-uri
 • 2010. Curs de pregătire și specializare în domeniul nuclear intitulat „Radioprotecția în practici de radiodiagnostic (medici)”, organizat de Institutul Național de C&D pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (București). Acreditare CMR (29 credite). Aviz CNCAN Nr. 10/2010.

  2007. Curs post-universitar cu tema: „Chirurgia minim invazivă și avantajele tehnologiilor moderne în artroplastia totală de șold” organizat de Spitalul Universtar de Urgență, București. Acreditare CMR (6 credite).

  2006. Curs post-universitar cu tema: „Metode mini-invazive în artroplastia totală de șold” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

  2005. Curs de pregătire profesională în cadrul Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie (SOROT), București.

  2005. Susținerea examenului de competență în chirurgia artroscopică.

  2003. Curs de perfecționare în cadrul „Heures dʼéducation médicale continue” la seminarul cu tema: „Seminaire de formation à lʼarthroplastie totale du genou”, organizat sub egida Colegiului Francez de Chirurgie Ortopedică și Traumatologie și a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, București.

  2003. Absolvirea cursului de formare continuă, cu durata de o săptămână, în specializarea ortopedie-traumatologie-artroscopia genunchiului-reconstrucția LIA (ligament încrucișat anterior) și susținerea colocviului la data de 21 februarie 2003, UMF „Carol Davila”, București.

  2003. Absolvirea cursului de formare continuă, cu durata de o săptămână, în specializarea ortopedie-traumatologie-artroscopia în patologia meniscală și susținerea colocviului la data de 17 ianuarie 2003, UMF „Carol Davila”, București.

  2002. Absolvirea cursului de formare continuă, cu durata de o săptămână, în specializarea ortopedie-traumatologie-artroscopia genunchiului și susținerea colocviului la data de 22 noiembrie 2002, UMF „Carol Davila”, București.

  2002. Curs de perfecționare cu tema: „Actualități în traumatismele vertebro-medulare”, organizat de International Spinal Cord Society, Academia de Științe Medicale, împreună cu Fundația S-Trauma, Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea Română de Medicină Fizică, București, 22-23 noiembrie 2002.

  2002. Curs de perfecționare în cadrul celui de al 8-lea Congres AOLF (Association des Orthopedistes de Langue Française), București, 12-16 mai 2002.

  2001. Curs de perfecționare în cadrul seminarului: „The Second Annual Romanian-American Arthroscopy Course”, București, 15-16 iunie 2001.

  2001. Curs de perfecționare în cadrul simpozionului: „Tratamentul durerii – noi abordări terapeutice în simptomatologia dureroasă”, organizat de Clinica de Medicină Internă și Reumatologie „Dr. I. Cantacuzino”, București, 27 aprilie 2001.

 • Afilieri
 • 2007. Membru al Societății Anatomiștilor din România, București.

  2003. Membru al Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, București.

 • Lucrari publicate
  • C. Stănescu, O. Trancău, I. Hâncu, M. Popescu, „Les fractures du femur périprothétique – accidents intra et post-opératoires dans les arthroplasties totales de la hanche”. Montpellier, Franța, Mai 2004.
  • F. Săvulescu, O. Trancău, V. Constantinescu, I. Timaru, „Indicații și contraindicații ale chirurgiei laparoscopice în colecistita acută”, Societatea de Chirurgie, Spitalul Militar Central, București. Octombrie 1998.
  • F. Săvulescu, O. Trancău, V. Constantinescu, I. Timaru, „Cura laparoscopică a herniilor hiatale”, Societatea de Chirurgie, Spitalul Militar Central București. Martie 1998.
  • A. Toma, O. Trancău, V.V. Toma, „Infecții oportuniste întâlnite la copiii sero-pozitivi și la cei aflați în stadiul SIDA”, Congresul Internațional al Studenților Mediciniști, pag. 38, București. Septembrie 1993. 

Articole Medlive

Fracturile osoase provoaca durere, insa majoritatea se vindeca foarte bine. Secretul consta in celulele stem si capacitatea naturala a oaselor de a se regenera. Multi oameni cred ca oasele sunt solide, rigide si structurale. Ele mentin corpul in pozitie verticala, dar sunt, de asemenea, foarte dinamice si active, scrie medicalnewstoday.com. Oasele vechi sunt in mod constant...
Un studiu publicat recent in jurnalul de specialitate "Muscle and Nerve" arata care este legatura dintre utilizarea dispozitivelor electronice portabile si probabilitatea de a experimenta dureri ale articulatiilor mainii, scrie webmd.com. Sindromul de tunel carpian este o afectiune caracterizata prin compresiunea si ingustarea ligamentelor incheieturii mainilor, ce fac posibila...
Dr. Andrei Anastasiu, medic primar ortopedie traumatologie, a discutat in cadrul unui interviu despre principalele leziuni care pot aparea la nivelul genunchiului si despre artroplastia genunchiului: In general, artroplastia genunchiului (protezarea) are o durata limitata de viata, cu foarte multi factori implicati. In medie ne gandim la 15 ani, maxim 20 de ani de rezistenta, pentru o...
Ce afectuni pot ascunde durerile de genunchi? Care sunt cele mai comune afectiuni intalnite la nivelul genunchiului? Cum diagnosticam corect artroza genunchiului? Cum o tratam? Dr. Andrei Anastasiu, medic primar Ortopedie Traumatologie, a discutat online cu cititorii. Urmareste si interviul video
Fracturile vertebrale sunt un fenomen intalnit mai ales in cazul pacientilor cu osteoporoza. Dr. Bogdan Dorobat, medic primar radiologie interventionala, a explicat ce este vertebroplastia, cui si cand este indicata, ce tip de anestezie se foloseste si ce presupune perioada de recuperare? "Procedura repara problema, dar daca exista o fractura la alt corp vertebral este necesara o noua...