Publicat la: 
13/02/2013

MedLife Broker Asigurare Reasigurare, compania de brokeraj in asigurari a grupului MedLife - cel mai mare operator medical privat din Romania, lanseaza in parteneriat cu Generali, pachetele de asigurare de sanatate Vital MedLife. Este prima colaborare de anvergura intre un furnizor de servicii medicale si un asigurator de renume pentru a oferi servicii de asigurare de sanatate de baza, in conditii de maxima transparenta si flexibilitate pentru clienti.

Asigurarile de sanatate privata Vital MedLife reprezinta un program complet care se adreseaza tuturor persoanelor fizice, cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 64 de ani, care doresc sa beneficieze de tratamente in cadrul celei mai mari retele de servicii medicale private din Romania. In baza acestora, clientii pot beneficia de interventii chirurgicale complexe, spitalizare, consultatii multidisciplinare, analize de laborator, precum si de servicii de imagistica, toate serviciile fiind disponibile in cadrul Sistemului MedLife.

Noutatea pachetelor de asigurare Vital este reprezentata de modalitatea de achizitie. Astfel, prin intermediul unei aplicatii online, orice client eligibil din punct de vedere al varstei, care are conexiune la internet, poate alege, in doar trei pasi, varianta de asigurare care i se potriveste cel mai bine, economisind astfel timp, si avand acces la servicii medicale complete la un pret optim. De asemenea, programul de asigurari Vital MedLife ofera titularului optiunea de a-si proteja intreaga familie si a include in program sotul /sotia, respectiv copiii, beneficiind astfel, de reduceri pentru acestia de pana la 50% din pretul asigurarii.

"Desi beneficiaza de o comunicare publica intensa, domeniul asigurarilor de sanatate nu a inregistrat pana in prezent progrese tangibile, reprezentand sub 2% din primele de asigurare generale din Romania, in timp ce la nivel european acestea sunt de peste 25% din asigurarile generale (date / Comisia Europeana a Asigurarilor, 2012). In acelasi timp, am sesizat ca exista un segment larg de clienti care doresc servicii de asigurari medicale, dar sunt inca derutati de multitudinea de informatii denaturate sau incomplete de care beneficiaza. Avand in vedere aceste conditii, am decis sa lansam un produs nou, complex si extrem de accesibil, care va permite intregii familii, parinti si copii, sa aiba asigurata ingrijirea de baza a sanatatii. Prin aceasta initiativa, facem inca un pas important in sistemul privat de sanatate din Romania, si construim alaturi de alti asiguratori, o noua etapa in medicina privata, care va fi strans legata de asigurarile de sanatate", a declarat Mihai Marcu, Presedintele MedLife.

"Am ales sa derulam acest proiect impreuna cu MedLife, pentru ca avem un obiectiv comun, acela de a oferi clientilor calitate in serviciile noastre. Impreuna, am cautat sa identificam cea mai potrivita structura a serviciilor de asigurare, astfel incat acestea sa acopere necesitatile de baza in ceea ce priveste protectia sanatatii, dar sa aiba un pret pe care sa si-l permita toti cei eligibili din punct de vedere al varstei. Printre elementele de noutate se afla dezvoltarea segmentului de asigurari de sanatate destinate persoanelor fizice, insuficient reprezentat in prezent in Romania, precum si vanzarea on-line a acestor polite", a declarat Ovidiu Racoveanu, Membru al Directoratului Generali.

Programul de asigurari Vital MedLife este unul gradual si curpinde patru componente: pachetul de baza, Vital MedLife - "Chirurgie si Spitalizare", care reprezinta primul pas in procesul de achizitie, precum si alte trei optiuni suplimentare, dupa cum urmeaza: Vital MedLife - "Fracturi, Entorse, Luxatii", Vital MedLife - "Consultatii si Investigatii" si Vital MedLife - "Imagistica", ce completeaza lista de beneficii medicale disponibile. Valoarea minima a unei asigurari Vital este de 45 lei / lunar, acesta fiind costul pachetului de baza, in timp ce valoarea maxima este de 264,5 lei / lunar, aici fiind incluse cheltuielile pentru toate serviciile medicale, inclusiv cele necesare pentru coasigurarea sotului / sotiei si al unui copil.

Clientii care isi planifica ingrijirea medicala beneficiaza, in cazul platilor anuale, de o reducere suplimentara de 8%, pentru toate pachetele. Plata se face online cu ajutorul cardului de credit, in conditii de maxima protectie si siguranta.

Un studiu recent arata faptul ca, in Romania, sanatatea implica o serie de costuri chiar si pentru persoanele care contribuie la sistemul de asigurari sociale, circa jumatate dintre respondenti declarand ca au fost nevoiti sa cheltuie in jur de 850 de lei in perioada spitalizarii. Persoanele care nu platesc contributii la asigurarile sociale de sanatate, trebuie sa suporte costuri zilnice care pornesc de la 100 lei si ajung chiar si la 1.000 lei, pentru spitalizarea in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. Pe de alta parte, in spitalele private, tariful pentru o zi de spitalizare incepe de la 300 lei, in timp ce costul unei interventii chirurgicale simple poate urca si pana la 7.000 de lei.

Comentarii

Ma bucur nespus ca pot in sfarsit sa fac asigurare. E aiurea cum sunt acum, prin angajator. Pe de alta parte ma tem ca se oftica 'alde Nicolaescu si ne creste valoarea contributiei obligatorii. Nu cred ca ii pasa de sistemul medical de stat. Doreste mai mult sa diminueze rolul privatilor de pe piata. Vrea performanta prin monopol.

Cred ca cel tarziu marti 19.02.2013 voi lua legatura cu Generali Pitesti. Sunt foarte interesat, mai ales intr-un oras unde pe vremea cand se dadeau examene de verificare anuala cel care lua 3 era MARE. La noi este DEZASTRU PROFESIONAL

Articole similare

Hyperclinica MedLife Grivita / Foto: MedLife Noua metoda ofera o acuratete maxima in screeningul prenatal si nu presupune durere comparativ cu metodele traditionale, fiind utilizata in toate tarile Uniunii Europene. MedLife, liderul privat de sanatate, aduce in premiera pe piata serviciilor medicale din Romania o noua metoda utilizata in...
Life Memorial Hospital este cel mai cunoscut spital privat / Foto: MedLife Un studiu realizat de MedLife-IMAS arata ca 20% dintre locuitorii din mediul urban folosesc servicii medicale private. Potrivit rezultatelor studiului, peste 70% dintre persoanele care opteaza pentru spitalele private, au sustinut ca au gasit o mai buna calitate a...
Genesys Medical Clinic / Foto: MedLife Compania de servicii medicale MedLife a preluat pachetul majoritar de actiuni al grupului Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privati de servicii medicale din zona de vest a Romaniei, informeaza compania intr-un comunicat. Tranzactia, care a vizat preluarea a 55% din...
HotNews.ro a transmis live, in premiera in online-ul romanesc, fragmente din mai multe operatii, care au fost efectuate simultan in clinicile MedLife. In timpul transmisiei, Dr. Ovidiu Vasile, medic primar chirurgie generala si director medical MedLife, a explicat ce se intampla in salile de operatie si a raspuns intrebarilor cititorilor....
MedLife a inregistrat la nivelul anului 2014 un numar de 320.000 de abonati, inregistrand o crestere cu 16.5% fata de 2013. Totodata, potrivit datelor existente, compania a depasit o cota de piata de 45% la nivel national, fiind pentru prima data cand un operator medical privat inregistreaza o pondere atat de mare pe piata de abonamente...