Publicat la: 
20/10/2011

MedLife Timisoara introduce terapia Orthokine, o solutie moderna si inovatoare de tratare a artrozei

MedLife Timisoara / Photo: MedLife

MedLife ofera in premiera timisorenilor, terapia Orthokine - tratamentul personalizat al artrozei. Aceasta metoda are la baza proteine obtinute din sangele pacientului, fara nici un adaos de substante straine organismului.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Procedeul de obtinere a serului autolog, cu puternice proprietati antiinflamatoare, este unul simplu. Cu ajutorul unei seringi Orthokine, prevazute cu microsfere speciale de sticla, se recolteaza sange din bratul pacientului, iar sangele astfel recoltat va fi supus unui proces de incubare si centrifugare. Prezenta microsferelor determina celulele sangelui sa sintetizeze cantitati mari de proteine cu rol antiinflamator si de regenerare. Acestea sunt eficiente in reducerea durerii, combaterea inflamatiei si imbunatatirea mobilitatii articulare. Dupa acest proces, serul obtinut se injecteaza la nivelul articulatiei afectate, iar pacientii care anterior sufereau de dureri puternice, pot avea pana la 2 ani de confort in urma tratamentului cu Orthokine.

Creata si utilizata inca din 1997 in Germania, cu peste 280.000 de mii de injectari pana in prezent, metoda Orthokine si-a demonstrat siguranta si eficacitatea prin numeroase studii clinice. Pe parcursul a celor 14 ani care au trecut de la descoperirea metodei, au beneficiat de aceasta terapie pacienti din tari de origine precum Germania, Austria, Spania, Olanda, Cehia, Slovacia, Elvetia, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Rusia.

Incepand din 2009, Orthokine a tratat cu succes, si in Romania, cateva sute de cazuri de artroza la genunchi si sold, iar din primavara acestui an, terapia este disponibila si pentru tratarea gleznei. Procedura a fost introdusa pentru prima data in reteaua MedLife in 2010, fiind disponibila in cadrul hyperclinicii MedLife Grivita. O sesiune de tratament presupune 6 injectii Orthokine, timp de 6 saptamani, cate una pe saptamana.

Artroza este o afectiune in care cartilajul ce protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza. Predispozitia genetica, obezitatea, munca fizica intensa, varsta sau practicarea unor sporturi solicitante precum fotbalul, skiul sau tenisul sunt factori importanti ce determina aparitia si dezvoltarea acestei afectiuni. Simptomele includ dureri articulare, rigiditate si umflaturi, iar principalele consecinte sunt slabiciunea musculara si reducerea mobilitatii. Conform unor studii elaborate de cercetatorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu varsta peste 50 de ani au manifestari radiologice de artroza.

Autor: Redactia MedLive.ro

Comentarii

Am fost diagnosticata cu pinteni calcaneeni si dupa cum am citit pe internet durerile nu sunt musai de la acesti pinteni. Iau anitinflamator si ma ung cu Diclac dar durerea nu cedeaza si se amplifica daca umblu sau stau in picioare. E drept ca am si niste kile de dat jos dar cu tocuri n-am umblat mai deloc si nici cu pantofi nepotriviti, Am 72 de ani si tare mi-ar place sa mai pot umbla fara dureri ! Va rog mult, daca se poate face la dv.un consult si da ulterior un tratament sa-mi comunicati unde va pot gasi si cand, deasemeni cat costa consultatia. Cu multumiri aticipate !

Va rog sa-mi spuneti daca durerea din spondilita ankilozanta poate fi tratata prin aceasta metoda. Multumesc.

Alte articoleVezi toate articolele

Nicolae Marcu, director executiv / MedLife: Foto MedLive.ro Medicii din Romania se reorienteaza. Emigrarea nu mai este unica alternativa, sistemul medical privat devenind o optiune din ce in ce mai...
MedLife Timisoara / Photo: MedLife MedLife ofera in premiera timisorenilor, terapia Orthokine - tratamentul personalizat al artrozei. Aceasta metoda are la baza proteine obtinute din sangele...