Publicat la: 
18/02/2015



Mituri si adevaruri despre cuptorul cu microunde

Gatitul la cuptorul cu microunde este de foarte mult timp un subiect controversat, declansand aparitia numeroaselor mituri referitoare la pericolul pe care il reprezinta pentru sanatate. Care sunt cele mai comune mituri si ce este adevarat atunci cand vorbim despre gatitul sau incalzitul alimentelor la cuptorul cu microunde?

MIT: Incalzitul alimentelor la cuptorul cu microunde este un pericol pentru substantele nutritive

Nu ar trebui sa fiti exagerat de ingrijorat ca incalzitul alimentelor la cuptorul cu microunde afecteaza substantele nutritive ale acestora. "Nu exista niciun pericol specific", spune David Katz, director la Centrul de Preventie de la Universitatea Yale.

De fapt, orice mod in care gatiti alimentele poate schimba, din punct de vedere chimic, mancarea si valoarea sa nutritiva, adauga acesta.

REALITATE: Ar trebui sa aveti grija la plastic

Nu este indicat sa puneti platic in cuptorul cu microunde deoarece ar putea afecta compozitia acestuia, care, la randul sau, poate deteriora si contamina mancarea.

MIT: Reincalzirea pastelor le face mai sanatoase

Un experiment recent a aratat ca atunci cand pastele erau gatite, racite si reincalzite la microunde reduceau nivelul de glucoza din sangele participantilor. Cu toate acestea, cercetatorii spun ca studiul a inclus doar noua voluntari, deci nu ar trebui sa va bazati pe acest zvon.

MIT: Microundele incalzesc mancarea pana la cel mai profund strat

Microundele penetreaza alimentele pana la 2,5 centimetri. Astfel, undele nu vor atinge centrul aliemntelor foarte groase.

REALITATE: Cuptorul cu microunde este sigur

Motivul pentru care se numeste "cuptor cu microunde" este ca emite microunde, un tip de radiatii electromagnetice, care va incalzesc mancarea. Undele provoaca miscarea moleculelor, care cauzeaza incalzirea.

Sursa: Time

A.C.

Comentarii

Cit timp plasticul nu contine apa, nu-si modifica compozitia chimica decit din cauza temperaturii. Fregventa de 2,4 Ghz folosita in magnetroanele cuptoarelor este fregventa de rezonanta ce excita molecula de apa. Si doar atit.

Teoretic da, dar practic plasticul se incalzeste prin convectie de la alimentele din vas, care contin apa.

Este mit sau realitate ca, consumarea alimentelor incalzite/preparate la microunde provoaca cancer?

La creier!, nu le consuma decat incalzite in vatra cu LEMNE sau cu manuale de fizica de liceu!

Codruta, este o realitate doar in cazul in care alimentele incalzite provin din zona Cernobalului. Altfel nu, pentru ca tipul de unde emise de cuptoarele cu microunde nu sunt remanente in materialul incalzit, incalzirea se produce prin agitarea la nivel molecular a apei, moleculele se "freaca" unele de altele sub actiunea undelor radio si astfel produsul se incalzeste, atat.

1. Microundele distrug nutrientii prin rearanjarea atomilor si moleculelor, ceea ce tansforma alimentele in "furaj" ..cantitate fara calitate. Astfel mancarea trecuta prin microunde doar ingrasa nu hraneste.
2. Microundele creaza substante carcinogene in alimente
3. Alimentele trecute prin microunde provoaca scaderea numarului de globule rosii in sange si cresterea numarului celor albe.
etc..
http://www.medicaldaily.com/microwaves-are-bad-you-5-reasons-why-microwa...

Da, perfect adevarat.
La fel de adevarat este ca si tropaiti ca sa va incalziti (ca vibratia moleculelor de apa din mancare) vi se rearanjeza organele si membrele.

Unele sunt "mituri" pana se descopera ca de fapt nu sunt...

Incercati si voi, dupa care va dati parerea !!!

Luati, zece flori, plante, la ghiveci, acuma sunt cu gramada, toti asteapta primavara.

Faci doua grupuri, cinci si cinci.

Primele cinci le stropesti, NUMAI, cu apa de la robinet sau de ploaie.

Al doilea grup de cinci, le stropesti NUMAI, cu apa incalzita si fiarta in microunde si RACITA in prealabil...

Daca esti corect, ai un rezultat categoric in zece zile doua saptamani...?! incearca, ca merita sa te convingi singur, fara comentariile de pe forum

Johomann, ia 15 ghivece cu flori. 5 le stropești cu apă de ploaie, 5 le stropești cu apă încălzită la microunde și răcită, iar 5 le stropești cu apă încălzită la aragaz sau reșou, sau cuptor și răcită.
Terminați cu prostiile!
Microundele sunt vibrații.
Agitarea moleculelor prin vibrație duce la fierbere.
În fapt, pe aragaz sau în cuptor nu faci decât să agiți moleculele.

De ce sangele pentru transfuzii, dacă este incalzit la cuptorul de microunde inainte de a fi administrat unui bolnav, ucide bolnavul?

Pentru simplul fapt ca celulele distruse prin (micro)fierbere sint bagate direct in circuitul sanguin, nu in cel digestiv.
Ia incearca sa te injectezi cu apa de la robinet, fiarta sau nu. Dar daca o bei, e altceva. Pricepit?

Pentru acelasi motiv pentru care daca bagi un soarece in cuptor, el moare. Sangele nu e apa chioara, sangele ucide bolnavul chiar si daca l-ai scos din corp si la-i pus intr-un borcan dupa care incerci sa il reintroduci in corp. Sangele contine anticorpi care se activeaza atunci cand e in contact cu orice in afara de corpul din acre a fost extras. De aia pacientii carora li se trece sangele prin aparatele de mentinere a vietii in timpul unei operatii de inima, au deseori lezini permanente ale creerului din cauza anticorpilor care odata activati incep sa atace celulele corpului in care a fost reintrodus.
Poti sa incalzesti sangele si pe aragaz si tot o sa iti moara bolnavul dupa transfuzie.

In fizioterapie se utilizeaza aparate care produc microunde. Datorita HTek,noi pamantenii traim intru-un ,,ocean" de microunde. Telecomunicatii, GPS-uri,emitatoare tip marcaje la diverse vietuitoare in natura, radare diverse,statii de transformare de mare putere si,si,si multe alte surse. Adaugam fondul de radiatii naturale , accidente nucleare,si,si....... Alimentele,indiferent de modul de preparare sufera modificari. Asa ca.......... Multa sanatate va doresc.

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

În ciuda faptului ca noile tehnologii si site-urile de social networking fac mai usoara comunicarea sociala si poti fi in contact cu un numar mare de cunostinte, un nou studiu de la Universitatea...
Dr. Maria Dede in studioul HotNews.ro Un pacient care sufera de astm trebuie sa aiba o legatura stransa cu medicul sau pneumolog, pentru a putea controla boala. Tratamentul astmului este in trepte...