Neonatologie Maternitatea MedLife Grivita

Sectia de neonatologie are o capacitate de 25 locuri si este dotata cu toate echipamentele necesare ingrijirii in siguranta a copiilor.

In cadrul acestei sectii, medicii și asistentele acorda asistenta medicala maximă nou-nascutilor.

 

Centru de excelență și competență profesională

Este singura secție de neonatologie din București în care lucrează doar medici primari.

De asemenea, începând cu anul 2014, este singura secție de neonatologie din sistemul privat care este și clinică universitară, în cadrul Facultății de Medicină a Universității Titu Maiorescu. Secția de neonatologie a Life Memorial Hospital este un centru de excelență în cercetare și introducerea noilor tehnologii în neonatologie, fiind unul din centrele de cercetare din Europa și singurul din România în domeniile: 

  • accidentului vascular cerebral la nou-născut ( International Pediatric Stroke Study – IPSS)
  • programului European de depistare precoce a malformațiilor de cerebel și fosă posterioară în perioada perinatală (Cerebellar and Brainstem Congenital Defects)
  • ecografiei pulmonare la nou-născut


Departamentul dispune de echipamentul medical și personalul instruit pentru a îngriji cu succes diferitele tipuri de patologie neonatală și este avantajat față de alte departamente din București și din țară prin posibilitatea realizării rapide a unor consulturi interdisciplinare cu specialiști proprii de valoare recunoscută în domeniile cardiologiei pediatrice, neurologiei perinatale, bolilor genetice, bolilor rare și de metabolism având de asemenea avantajul de a putea realiza rapid explorări complexe imagistice (ecografii, RMN) și de laborator (teste pentru depistarea bolilor genetice și de metabolism , bolilor rare și patologiilor complexe).


Medicii și asistentele noastre se perfecționează continuu pentru a acorda o îngrijire de calitate pacienților. Pe lângă participarea la numeroase cursuri de perfecționare în țară și în străinătate, anual, personalul secției (medici și asistente) urmează un curs de reanimare neonatală și stabilizare post-resuscitare, predat de formatori din cadrul secției

 

Îngrijire centrată pe familie

Inaintea conditiilor de cazare excelente, departamentul de neonatologie confera copiilor si parintilor siguranta. Personalul cu cea mai inalta pregatire garanteaza transparenta actului medical si ofera ingrijiri personalizate fiecarui caz in parte. Pentru succesul actului medical, avem disponibilitatea de a comunica si explica parintilor protocoalele de ingrijire, personalizandu-le in functie de nevoile mamei si a copilului.

 

Spital prieten al copilului

In cadrul departamentului, mamele sunt instruite de catre specialistii privind alimentatia naturala, avantajele si importanta acesteia in evolutia copilului. Life Memorial Hospital este din 2011 Spital Prieten al Copilului, reacreditat în 2014 ca Spital Prieten al Mamei și Copilului,  principala preocupare a medicilor și asistentelor din clinica noastră de neonatologie fiind aceea de a încuraja și alimentația naturală și de a instrui familiile în vederea succesului acesteia.


Instruirea se face și înainte de naștere. Neonatologii mai vin in sprijinul cuplurilor cu sfaturi de specialitate si in cadrul programului "Scoala Parintilor", desfasurat de MedLife.

Misiunea noastră are 4 direcții principale

  1. Îngrijirea centrată pe familie

  2. Promovarea alimentației naturale și a sistemului Rooming-in

  3. Asigurarea îngrijirii în siguranță a nou-născuților cu diferite patologii

  4. Constituirea unui centru de excelență în introducerea celor mai moderne și complexe tehnici de diagnostic și tratament în medicina neonatală 

Viziunea noastră

Ne dorim să devenim un centru de excelență în medicina neonatală, asigurând un nivel înalt de îngrijire a nou-născuților, respectând  principiile îngrijirii centrate pe pacient și promovării alimentației naturale.

 

Te asteptam la MedLife, cu atentie, dragoste si preturi foarte bune! Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la adresa de e-mail: maternitate@medlife.ro

 

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.