Publicat la: 
13/08/2018

MedLife susține @Now What?! Cu diagnosticul la specialist, prima conferință din Cluj-Napoca adresată simultan specialiștilor din domeniul medical, dar și publicului larg. Evenimentul va avea loc în perioada 21-22 septembrie, la Platinia Conference Hall.

Tema de anul acesta este menopauza, iar în cadrul conferinței veți afla care sunt cauzele pentru menopauza prematură, care sunt factorii de risc și ce tratamente pot fi aplicate.

Printre speakerii prezenți la eveniment se numără și dr. Sandra Mureșan, medic specialist medicină de familie, și dr. Claudia Lazăr, medic specialist ginecolog, de la hyperclinica MedLife Cluj Napoca.

Menopauza definește o etapă biologică normală din viața femeii adulte, dar, deopotrivă, poate fi instalată prematur, din cauza unei suite de factori ginecologici și oncologici. Menopauza va fi discutată atât prin prisma medicinei, cu diversele ei ramuri ce abordează, tratează, previn sau intervin direct, cât și psihologic, menopauza venind la “pachet” cu un impact puternic emoțional asupra femeilor.

În acest moment, la nivel mondial, s-a atins un prag istoric maximal al menopauzei instalate. Statisticile spun că:

  • În SUA, 1.3 milioane de femei ating anual menopauza, și un procent de 20% din ele sunt afectate de depresie.
  • Din cele 57 de procente de femei ce acuza simptomatologie la instalarea menopauzei, 22% raportează că acest lucru le afectează viața profund și apelează la medicație. Cele mai acuzate simptome sunt bufeurile și transpirațiile nocturne.
  • 65 - 85% dintre pacientele oncologice cu diagnostic de cancer mamar semnalează bufeuri și transpirații nocturne.
  • ¾ din femeile la menopauză caută ajutor de specialitate la instalarea bufeurilor și a transpirațiilor nocturne. Dintre acestea, 20% raportează un impact negativ pe plan psihologic, social și profesional, acuzând următoarele: anxietate, oboseală, rușine, letargie, iritabilitate, concentrare scăzută.

Surse:

https://womensmentalhealth.org/specialty-clinics/menopausal-symptoms/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3952411/
http://www.zimbio.com/Menopause+And+Hormones/articles/12/Menopause+Statistics
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5556753/

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Hyperclinica MedLife Craiova km 0 impreuna cu domnul dr. Cristian Mesina va propune tratamentul minim invaziv al hemoroizilor folosind aparatul Laser Leonardo® DUAL 45, cel mai versatil si universal...
Bronhoscopia este o investigatie minim invaziva in bolile plamânului, o metoda de vizualizare a interiorului arborelui respirator, traheelor şi bronhiilor cu rolul in diagnosticarea afectiunilor...