Publicat la: 
4/12/2013

Hyperclinica MedLife Băneasa ofera pacientilor posibilitatea de a efectua investigatii imagistice prin rezonanta magnetica (IRM) cu ajutorul aparatului Philips Achieva 1,5 Tesla.

Imagistica prin rezonanta magnetica este indicata in urmatoarele situatii, oferind detalii care nu pot fi vizualizate prin tomografie computerizata, radiografie sau ecografie:

  • patologia cerebrala (ex. boli cerebro-vasculare, tumori, neuroinfectii, afectiuni demielinizante, epilepsie, malformatii congenitale etc.);

  • patologia coloanei vertebrale (ex. afectiuni degenerative, tumori, infectii etc.);

  • patologia musculoscheletala (ex. leziuni meniscale, ligamentare, ale tendoanelor, ale cartilajului, ale maduvei osoase, ale muschilor etc.);

  • patologia abdomino-pelvina (evidentierea si diagnosticarea in stadii incipiente a leziunilor maligne, din sfera genitala feminina si masculina).

Durata unei investigatii incepe de la 15 minute (pentru un segment de coloana vertebrala) si se poate intinde pana la 40 de minute (pentru doua segmente) sau o ora (pentru trei segmente).

In timpul investigatiei, pacientului i se cere sa mentina pozitia recomandata de medic si sa nu se miste. Pentru examinarea abdomenului superior, pacientul primeste o serie de comenzi de respiratie, pe care trebuie sa le respecte, pentru ca imaginile rezultate sa nu aiba artefacte de miscare. Se recomanda ca pacientul sa fie insotit, in cazul in care sunt administrate medicamente sedative.
 

Nu pot efectua IRM pacientii care au dispozitive medicale implantate (de exemplu, stimulator cardiac, implant cohlear si alti biostimulatori), pacientii care sunt purtatori de proteze articulare/materiale de osteosinteza feromagnetice, cei care au proteze cardiace valvulare metalice si femeile insarcinate in primul trimestru de sarcina.

Pot efectua examinare RMN pacientii cu proteze articulare sau materiale de osteosinteza din titan sau alte materiale compatibile cu campul magnetic, conform recomandarilor producatorilor.

Investigatiile imagistice sunt realizate de o echipa formata din trei medici specialisti in radiologie si imagistica medicala, din cadrul Hyperclinicii MedLife Baneasa:

  • Dr. Camelia Mihaescu, medic specialist radiologie si imagistica medicala;

  • Dr. Emanuela Bonciu, medic specialist radiologie si imagistica medicala;

  • Dr. Adrian Sarbu, medic specialist radiologie si imagistica medicala.

Informatii si programari, la 021.96.46.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...