Publicat la: 
8/02/2016

Pediatria este o specialiate aparte care se ocupa cu mentinerea starii de sanatate a copilului intre 0 si 18 ani. La MedLife Galati aceasta specialitate ocupa un loc important si este in continua crestere si dezvoltare. In aproximativ un an si jumatate s-a format o echipa multidisciplinara care poate oferi servicii complexe de ambulator atat pentru ramura de profilaxie, cat si pentru diagnostic si tratament.

Urmarirea cresterii si dezvoltarii copilului necesita vizite regulate inca din primele zile de viata, cand pacientii beneficiaza de o prima vizita de cel putin 45 de minute. Importanta vizitei in primele saptamani dupa nastere este majora pentru initierea alaptarii si consolidarea relatiei dintre proaspata mamica si bebelus si cresterea increderii in acest cuplu nou format. Urmatoarele vizite au ca obiectiv principal urmarirea curbei ponderale, continuarea consilierii in alaptare si sustinerea familiei in noua formula. Ulterior, sugarul este revazut cu ocazia examinarilor de rutina de la 2, 4, 6, 9 si 12 luni, cand este evaluata cresterea si dezvoltarea neuropsihica. Parintii regasesc raspunsuri la intrebari diverse legate de profilaxie si nutritie si chiar sfaturi prietenesti, ca de la parinte la parinte.

Adresabilitatea cea mai importanta este a grupelor de varsta 0-3 ani si a prescolarului, cu patologie de cele mai multe ori acuta, comunitara si infectioasa. Echipa medicala diagnosticheaza si urmareste, in colaborare cu o serie de clinici universitare, si cazuri de patologie complexa acuta sau cronica (patologie cardiaca, reumatologica, nefro-urologica, alergologica si imunologica, neurologica etc). Echipa formata din patru medici specialisti pediatri ii asteapta de fiecare data pe micii pacienti intr-o atmosfera calma si prietenoasa.

Dr. Mihalache Dana-Margareta, medic specialist pediatru, competenta de ecografie generala, in continua formare in domeniul ecografiei pediatrice, foarte activa in consilierea proalaptare si pentru o nutritie sanatoasa in primii ani de viata, atat in timpul consultatiilor, cat si prin seminarii organizate in cadrul clinicii noastra pe aceste teme.

Dr. Oprisan Nicoleta, medic specialist pediatru cu o afinitate pentru nou-nascut, copilul mic si patologia alergologica si cu o experienta spitaliceasca (pe partea de maternitate si pediatrie) de 4 ani in Belgia.

Dr. Radu Mihaela Afinica, medic specialist pediatru. Este persoană comunicativă si dinamică, animata permanent de dorinta de a trata pacientii cu tact, cu blandete si cu simtul responsabilitatii. Are o bogata experienta spitaliceasca in ceea ce priveste tratarea urgentelor medicale, dar și a afectiunilor curente manifestate la copilul mic si la adolescent.

Dr. Stan Gianina Marilena, medic specialist pediatru. Vesela si blanda, are o bogata experienta in patologia prescolarului si a copilului mic, precum si in patologia urgentelor pediatrice.

Cei patru pediatri sunt sprijiniti de o echipa multidisciplinara cu urmatoarele specialitati: chirurgie pediatrica, cardiologie pediatrica, neuropsihiatrie pediatrica, ORL, hematologie pediatrica, endocrinologie, imunologie si alergologie, oftalmologie, dermatologie, boli infectioase si ecografie pediatrica.

Echipa medicala acorda consultatii pediatrice pe toata durata zilei, inclusiv in zilele de sambata, in intervalul 9:00 – 14:00.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...