Publicat la: 
23/12/2015

Incepand cu luna decembrie vom asigura un nou serviciu pentru nou-nascuti: frenotomia. Nou-nascutii se pot naste cu o malformatie congenitala care poate ingreuna suptul la san si care se poate corecta chirurgical foarte simplu. Concret, se face o mica incizie sub limba nou-nascutului, astfel incat sa poata fi alaptat corect, iar mama sa nu simta niciun disconfort in timpul alaptarii.

Interventia dureaza doar cateva minute si nu este nevoie de internare. Procedura va fi efectuata de dr. Octavia Raica, medic specialist neonatolog.

Dr. Octavia Raica a obtinut saptamana trecuta certificatul  IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant), devenind astfel singurul consultant in lactatie certificate de aceasta institutie, din judetul Arad). Prin certificarea IBCLC, medicul Raica este autorizata pentru solutionarea problemelor care apar imediat dupa nastere si care produc dificultati de alaptare: productia insuficienta de lapte, obstructii de canal, ragade, milk-blister, mastite, abcese mamare.
Cabinetul medicului Raica este dotat cu un fotoliu special pentru alaptare si asigura sedinte de consiliere in ziua de marti, in intervalul orar 09-14. 

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...