Publicat la: 
7/06/2011

Pacientele diagnosticate cu formatiuni tumorale mamare pot beneficia in prezent de o metoda moderna de tratament, disponibila in Hyperclinica MedLife Grivita.

Sistemul Encor-Sonorx, oferit de firma Bard, foloseste tehnica de sectionare si vacuum-aspiratie a tumorilor mamare.

Initial, tehnica de vacuum-aspiratie a fost conceputa pentru prelevarea de probe pentru stabilirea diagnosticului anomaliilor mamare (biopsie). In prezent, sistemul Encor de vacuum-aspiratie este utilizat pentru indepartarea partiala (biopsierea leziunilor mamare) sau totala a formatiunilor patologice mamare cu sau fara expresie clinica (leziuni palpabile sau nepalpabile, dar cu expresie ecografica).

Fara internare, fara cicatrici externe sau in interiorul sanului, cu anestezie locala si sub ghidaj ecografic, tumorile mamare pot fi tratate in ambulatoriu, prin vacuum-aspiratie. Procedura se incheie cu plasarea unui reper ceramic la nivelul locului de excizie.

Reperul ceramic poate fi identificat ecografic, mamografic si prin rezonanta magnetica, si are un rol foarte important in urmarirea ulterioara a pacientei.

Piesele de rezectie, rezultate in urma procedurii, sunt trimise la laboratorul de anatomie patologica si examinate.

In cazurile in care rezultatul histopatologic confirma o leziune maligna, existenta reperului ceramic face usoara identificarea locului unde a fost localizata leziunea primara. In aceste situatii se recomanda interventia chirurgicala sub anestezie generala cu excizia larga a tesutului din jurul reperului ceramic si examinarea histopatologica a acestuia si a marginilor de siguranta.

Intr-un studiu efectuat de compania Bard pe un lot de 236 de paciente care au fost supuse acestei proceduri, s-a observat ca:

  • 94% dintre paciente, la 6 luni, nu prezinta nicio leziune palpabila postinterventional (recidiva);
  • 94% dintre paciente au fost dispuse sa suporte o alta procedura asemanatoare in viitor;
  • 96% dintre paciente au fost multumite de aspectul inciziei;
  • 99% dintre paciente au recomandat procedura altor femei.

Comparativ cu chirurgia deschisa, care se desfasoara in sala de operatie, necesita anestezie generala si implica o incizie de cel putin 2 centimetri, vacuum-aspiratia necesita o incizie minima, de 5-6 milimetri, care se poate efectua in cabinetul medical, cu anestezie locala. Recuperarea este imediata, iar cicatricea externa - minima.

Programari: 021 9646

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Știm că sunt multe lucruri de pregătit înainte de venirea pe lume a bebelușului vostru, tocmai de aceea vă așteptăm la Baby Boom Show, în perioada 5 – 8 martie, cu pachete speciale pentru nașterea...
Programul poate suferi modificari, pentru a afla date cat mai actualizate, va rugam sa apelati 021 9646 ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Marti, 24 dec: 8:00 – 12:00 Miercuri, 25 dec: închis Joi, 26...