Publicat la: 
23/12/2015

Pe 11 noiembrie, a avut loc a patra editie a Cursului de chirurgie laparoscopica a peretelui abdominal, sustinut de medicul primar chirurgie generala Victor Radu. Medicul Radu este doctor in Știinte medicale si are competente in laparoscopie si herniologie.
La curs s-au inscris si au participat, pe durata celor doua zile, 24 de medici. Participantii si-au manifestat interesul pentru informatiile despre tehnica de reconstructie a peretelui abdominal si pentru informatiile privind criteriile de alegere a protezelor si mijloacelor de fixare prezentate in timpul cursului. In a doua zi, participantii la curs au asistat la operatii transmise in direct, realizate de medicul Victor Radu impreuna cu medicul specialist chirurgie pediatrica Ștefania Ene. Sesiunea de intrebari si raspunsuri a fost moderata de medicul specialist chirurgie generala Mircea Lica.

Life Memorial Hospital 
Premiera in sistemul medical privat din Romania

O echipa medicala din cadrul Life Memorial Hospital a realizat cu succes o interventie de suprarenalectomie la un pacient diagnosticat cu feocromocitom. Feocromocitomul este un tip de tumora rara (2-8 cazuri la un milion de pacienti), de cele mai multe ori benigna, dezvoltata in glanda suprarenala. Ea secreta catecolamine (andrenalina, noradrenalina), ce cauzeaza hipertensiune arteriala severa si tulburari ale ritmului cardiac, cu punerea vietii in pericol in conditii de stres (interventie chirurgicala, inductie anestezica, trauma).
Pacientul, in varsta de 40 de ani, s-a prezentat la Life Memorial Hospital pentru o interventie de chirurgie electiva - cura laparoscopica a herniei inghinale.
La sase saptamani dupa prima operatie si dupa tratament antihipertensiv specific,  a fost operat din nou, pentru a extirpa tumora de la nivelul glandei suprarenale stangi, la care s-a adaugat si rezectia segmentului IV hepatic (histopatologic caracterizat ca hipertrofie nodulara focala cu caracter benign), sub anestezie general, cu monitorizare hemodinamica invaziva. 
In perioada postoperatorie, pacientul a avut o evolutie favorabila. A fost supravegheat si monitorizat aproximativ o zi in terapie intensiva, apoi a fost transferat in sectia de chirurgie si externat dupa trei zile de la interventie.

Echipa medicala a fost alcatuita din:

Dr. Ofelia Nita, medic primar radiologie si imagistica medicala
Dr. Marcel Bogdan, medic primar chirurgie generala, doctor in stiinte medicale
Dr. Mircea Lica, medic specialist chirurgie generala
Dr. Valentina Iordache, medic specialist chirurgie generala
Dr. Rely  Manolescu, medic primar ATI, doctor in stiinte medicale
Dr. Diana Toma, medic primar ATI
Dr. Oana Podasca, medic  primar ATI

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...