Publicat la: 
26/04/2012

Pacientii care sufera de litiaza ureterala (calculii renali localizati la nivelul ureterului) pot beneficia de un program complet de diagnostic si tratament in Life Memorial Hospital. in cadrul spitalului, beneficiati de analize complexe si investigatii imagistice pentru stabilirea diagnosticului si interventii endoscopice, minim invazive.

Potrivit statisticilor 70% din colicile renale sunt date de calculii care in traseul lor spre vezica urinara s-au localizat in ureter (canalele care leaga rinichii de vezica urinara), blocand fluxul urinar.
Initial, starea pacientului este evaluata in cadrul unei consultatii, iar ulterior, se stabileste diagnosticul prin
examene radiologice si analize de laborator. Odata ce calculul este localizat la nivelul ureterului se poate efectua operatia de eliminare a acestuia prin ureteroscopie. Ureteroscopia presupune vizualizarea lumenului ureteral (interiorului ureterului si implicit a calculului) cu ajutorul unui aparat special numit ureteroscop. Prin canalul de lucru al ureteroscopului se introduc diferite instrumente ce permit prelucrarea calculului si extragerea fragmentelor litiazice.

Interventia consta in introducerea ureteroscopului pe cale endoscopica prin ureter pana la nivelul calculului. Daca dimensiunea acestuia permite, se poate realiza extragerea calculului cu ajutorul unor pense speciale fara sa fie nevoie de fragmentare. in situatia unui calcul voluminos se practica initial casarea prin litotritie si apoi extragerea succesiva a tuturor fragmentelor.

Daca interventia nu este posibila, cum ar fi in cazul femeilor insarcinate, dupa investigatiile imagistice si de laborator, medicul va monta un cateter ureteral pentru a asigura drenajul rinichiului afectat, urmand ca ulterior sa se efectueze in siguranta ureteroscopia. Stentul ureteral montat la pacientele insarcinate care sufera de colica renala poate fi lasat in ureter pana la 6 luni, in acest fel fiind asigurata evolutia normala a sarcinii. in anumite cazuri, stentul poate fi schimbat sau extras.

Ureteroscopia prezinta o serie de avantaje:
• Metoda minim invaziva si minim-agresiva
• Prezinta o rata scazuta a complicatiilor, sub 1%
• Durata minima de spitalizare
• Nu prezinta risc de hemoragie

Detalii si programari la 021 96 47

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Arhivarea declaratiilor pe proprie raspundere aferente triajului epidemiologic inainte de accesul in cadrul unitatilor Med Life urmeaza a fi efectuata pentru o durata de 6 luni calendaristice...
Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...