Publicat la: 
3/03/2013

Life Memorial Hospital pune la dispozitia pacientilor tratamentul performant al sindromului neuropatiei compresive al nervilor periferici prin tehnici chirurgicale minim-invazive şi endoscopice.

Sindromul compresiunii nervilor periferici este o afectiune caracterizata prin aparitia unor tulburari senzitive şi motorii ca urmare a compresiunii unuia sau a mai multor nervi periferici la nivelul unor zone anatomice predilecte: incheietura pumnului, cot, genunchi, glezna.

Simptomele care ar trebui sa va directioneze catre neurolog sunt:
•    amortirea unuia sau a mai multor degete, a mainii sau a unui picior, in functie de nervul afectat;
•    intepaturile la nivelul unuia sau la mai multe degete, la nivelul mainii sau al piciorului;
•  durerea (uneori ca o arsura) la nivelul degetelor, mainii sau piciorului. Durerea apare ziua sau noaptea, putandu-va trezi din somn;
•    dificultate la manevrarea obiectelor mici. Pacientul scapa obiecte din mana şi manifesta o nesiguranta la apucarea obiectelor. La inceput, sunt afectate miscarile fine, apoi este afectata si prehensiunea (apucarea obiectului cu mana);
•    atrofia musculara la nivelul mainii (sau al gambei), in functie de nervul afectat.

Pentru a diagnostica sindromul compresiunii nervilor periferici este recomandat sa consultati un medic neurolog. Ulterior, pentru a confirma sau exclude acest diagnostic se recomanda efectuarea electromiografiei.

Formele incipiente ale sindromului compresiunii nervilor periferici se pot ameliora temporar prin tratament medicamentos şi prin purtarea unei orteze, in timp ce formele medii şi severe necesita tratament chirurgical.

Tratamentul chirurgical consta in decompresiunea nervului afectat. Daca nervul este cuprins intr-un tesut conjunctiv (ca o cicatrice ce inglobeaza nervul), este necesara neuroliza (eliberarea nervului) sub lupa sau microscop operator.
Deseori este necesara excizia sinovialei (invelisului) tendoanelor din vecinatatea nervului afectat. In cadrul Life

Memorial Hospital, interventiile chirurgicale pentru aceasta afectiune se efectueaza cu tehnologie de ultima generatie, acestea fiind executate de catre dr. Silviu Badoiu, medic primar chirurgie plastica, estetica şi microchirurgie.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Arhivarea declaratiilor pe proprie raspundere aferente triajului epidemiologic inainte de accesul in cadrul unitatilor Med Life urmeaza a fi efectuata pentru o durata de 6 luni calendaristice...
Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...