Publicat la: 
28/01/2013

Life Memorial Hospital, cel mai mare spital din reteaua MedLife, a primit acreditarea Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor - CONAS, devenind primul spital privat din Romania acreditat cu punctaj maxim.

Acreditarea acordata luna aceasta, garanteaza faptul ca spitalul Life Memorial functioneaza în linie cu standardele europene din domeniu, certificand calitatea serviciilor de sanatate în conformitate cu clasificarea spitalelor, pe categorii de acreditare.

Acreditarea CONAS se refera la siguranta procedurilor medicale realizate, drepturile pacientilor si aspectele administrative, reflectate în sinteza a peste 1850 de indicatori si a 11 referinte – 5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacientilor si 4 privind managementul serviciilor medicale, ponderate diferit, astfel încat accentul sa fie pus pe managementul serviciilor medicale.

Pentru acreditarea spitalului Life Memorial au fost luati în calcul atat indicatorii privind serviciile medicale, precum si gradul de satisfactie si siguranta a pacientului. Procedura de evaluare a urmarit îmbunatatirea calitatii serviciilor din cadrul spitalului, vizand existenta unui demers sistematic din partea conducerii organizatiei prin care sa fie reduse disfunctionalitatile de natura medicala sau nemedicala.

Primul spital din Romania acreditat de CONAS a fost Spitalul Militar de Urgenta Cluj-Napoca care a obținut un procent de 97,47%, în ceea ce priveste îndeplinirea criteriilor solicitate, procesul de acreditare fiind finalizat în august 2011.

NOTA: Acreditarea spitalelor nu se suprapune peste clasificarea spitalelor realizata de Ministerul Sanatatii, care are la baza complexitatea procedurilor medicale si determina nivelul finantarii spitalelor.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...