Publicat la: 
20/09/2012

Maternitatea MedLife Grivita a fost certificata de catre UNICEF ca Spital Prieten al Copilului. Scopul Initiativei Spital Prieten al Copilului (ISPC) este de promova, incuraja si proteja alimentatia naturala exclusiva pentru copii, pentru o perioada de cel putin 4-6 luni, avand ca stategie implementarea celor "Zece pasi pentru o alaptare de succes”.

Maternitatea MedLife Grivita respecta si pune in aplicare toti cei 10 pasi pentru o alaptare cu succes. Acesti pasi reprezinta baza pentru “Initiativa Spital Prieten al Copilului”. Maternitatea are in acest moment o politica scrisa privind alaptarea, care este comunicata regulat intregului personal de ingrijire. Politica MedLife privind alimentatia naturala a nou-nascutilor este afisata in spital si in clinici de catre un consult prenatal. De asemenea, personalul avizat informeaza toate gravidele despre avantajele alaptarii si aspectele practice ale alaptarii.

In conformitate cu politica ISPC, in maternitate mamele sunt ajutate sa inceapa alaptarea cat mai repede dupa nastere si li se arata cum sa alapteze si cum sa mentina secretia lactata chiar atunci cand sunt despartite de copiii lor. Nou-nascutul intra in contact cu pielea mamei in primele minute dupa nastere. De asemenea, nu se ofera  nou-nascutilor alimente sau lichide, altele decat laptele matern, cu exceptia cazurilor cu indicatie medicala, se practica rooming-in-ul care permite mamei si copilului sa ramana impreuna 24 de ore pe zi si se incurajeaza alaptarea respectandu-se nevoile copilului. Personalul din cadrul maternitatii nu ofera suzete sau tetine (biberon) copiilor care sug la san.
Maternitatea MedLife Grivita incurajeaza constituirea grupurilor de sprijin pentru mame si orienteaza  mamele catre aceste grupuri de sprijin la externarea din maternitate.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...