Publicat la: 
29/06/2012

MedLife a introdus in premiera la Brasov o serie de tehnici minim invazive de radiologie si endoscopie digestiva interventionala, utilizate in patologia tubului digestiv, a cailor biliare si pancreatice. Aceste proceduri sunt folosite in scop diagnostic si mai ales terapeutic, pentru afectiuni grave care nu se mai pot rezolva chirurgical.

Radiologia interventionala permite realizarea sub control imagistic a biopsiilor in limfoame, tumori pulmonare, mamare, renale, hepatice, drenaje biliare externe etc. Metoda este minim invaziva, iar avantajul major este acela ca pacientul nu trebuie sa suporte o interventie chirurgicala in scop diagnostic sau uneori terapeutic. Endoscopia digestiva interventionala permite la randul sau tratamentul unor afecțiuni benigne si maligne ale cailor biliare, pancreatice și ale tubului digestiv, fara a fi necesar actul operator, cu recuperarea si reintegrarea socio-profesionala rapida a pacientului.

Fata de chirurgia clasica, noile tehnici prezinta o serie de avantaje importante precum: invazivitatea minima asupra pacientului, riscul mult mai redus de a dezvolta complicatii, reducerea semnificativa a timpului de elaborare a diagnosticului, reducerea costului actului medical, cresterea duratei si calitatii vietii. In plus, exista posibilitatea de a rezolva anumite complicatii rezultate in urma chirurgiei clasice.

Cu ocazia lansarii si dezvoltarii acestor servcii, spitalul MedLife Brasov a organizat o manifestare stiintifica cu o componenta practica si una teoretica. Prima sesiune a inclus demonstratii practice de colangio–pancreatografie endoscopica retrograda si drenaj biliar percutan. In partea a doua a evenimentului, medicii au participat la o sesiune teoretica, cu expuneri pe tema importantei si metodelor de aplicare a  tehnicilor de radiologie si endoscopie interventionala. La manifestare au participat medici gastroenterologi, internisti, oncologi, chirurgie generala si medici de familie din toata tara.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...