Publicat la: 
10/09/2012

MedLife a dat startul recoltarilor gratuite pentru testul Babes Papanicolau in unitatile din Bucuresti, actiune parte a Programului National de Screening pentru cancerul de col uterin derulat de Ministerul Sanatatii.
De programul de screening pot beneficia pacientele cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fara antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Pentru a beneficia de gratuitate in reteaua MedLife pacientele trebuie sa se asigure ca medicul de familie la care merg este angajat MedLife sau este in contract cu Reteaua de Screening MedLife pentru acest program.

Pacienta va ajunge la punctul de recoltare cu formularul tip. Analizele vor fi efectuate de laborator si apoi transmise pacientei si medicului de familie. Daca pacienta prezinta un rezultat bun, screeningul se incheie. Daca rezultatul prezinta modificari, aceasta este indrumata catre medicul specialist ginecolog, investigata suplimentar si programata la interventie chirurgicala în functie de stadiul bolii descoperite. Investigatiile suplimentare si operatia nu sunt acoperite de programul national.

Programul îsi propune sa depisteze cancerul de col uterin in stadii precoce si sa îndrume paciente cu leziuni precursoare sau incipiente catre servicii medicale specializate de diagnostic si tratament.

Nu vor putea beneficia de program femeile care prezinta absenta congenitala a colului uterin sau histerectomie totala pentru afectiuni benigne si femeile carora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital.

Prin participarea in acest program, MedLife impreuna cu ceilalti operatori medicali, contribuie la cresterea gradului de informare a populatiei pentru utilizarea serviciilor de screening ca metoda de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoanele asimptomatice.

Detalii si programari la 021 96 46.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Arhivarea declaratiilor pe proprie raspundere aferente triajului epidemiologic inainte de accesul in cadrul unitatilor Med Life urmeaza a fi efectuata pentru o durata de 6 luni calendaristice...
Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...