Publicat la: 
28/08/2014

MedLife a inregistrat o noua premiera pentru sistemul medical romanesc. O echipa din cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife a efectuat o mastectomie endoscopica unui pacient de 19 ani cu ginecomastie bilaterala.

Pacientul a fost diagnosticat cu ginecomastie bilaterala (cresterea in volum a sanilor la barbat printr-o proliferare glandulara benigna) in urma cu patru ani. Acesta a urmat un tratament endocrinologic de specialitate, iar boala a avut o remisie de 20%, insa ulterior, tratamentul medicamentos nu a mai avut efect, astfel incat interventia chirurgicala era urmatoarea optiune terapeutica. Interventia a durat trei ore si a constat in rezectia chirurgicala a glandei mamare, utilizandu-se intrumentarul folosit in chirurgia laparoscopica si un trocar single port prin care au fost introduse intrumentele de lucru si camera video.

„Interventia este o premiera pentru medicina romaneasca deoarece tehnica permite disectia glandei mamare printr-o incizie de mici dimensiuni, un mai bun control al hemostazei, pacientul ramanand cu cicatrici minime. Conceptul de chirurgie minim invaziva la nivelul sanului a luat naștere inca din anii '90 cand s-au efectuat primele mastectomii endoscopice, in prezent metoda impunindu-se din ce in ce mai mult și in patologia maligna mamara. Mastectomia endoscopica a fost utilizata initial in cazul pacientilor cu ginecomastie si in patologia mamara benigna, insa la ora actuala aceasta este folosita si la pacientele diagnosticate cu cancer mamar sau la cele care au indicatie de mastectomie profilactica”, a declarat dr. Cristian Gabriel Viisoreanu, medic specialist chirurgie generala, coordonatorul Centrului de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife.

Operatia a fost realizata de o echipa multidisciplinara din cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife, formata din: dr. Gabriel Viisoreanu, medic specialist chirurgie generala, dr. Catalin Stangu, medic primar chirurgie plastica, dr. Dragos Kinn, medic specialist chirurgie generala, dr. Lucian Rusitoru, medic specialist chirurgie generala si dr. Denisa Iancu, medic specialist chirurgie vasculara.

Ginecomastia reprezinta dezvoltarea excesiva a sanului la barbat. Boala se poate manifesta la nivelul unui singur san (unilaterala) sau la ambii (bilaterala). Ea poate avea cauze fiziologice (pubertatea, imbatranirea etc.) si patologice. Ginecomastia patologica este cauzata de un dezechilibru hormonal, consumul anumitor medicamente sau de anumite patologii asociate. Printre optiunile terapeutice se numara: tratamentul medicamentos endocrinologic, lipoaspiratia (in cazul in care cauza ginecomastiei este obezitatea) si excizia glandei mamare.

Prin aceasta operatie, Centrul de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife devine singurul centru medical din Romania in care sunt efectuate mastectomii endoscopice, aceste interventii fiind disponibile pana acum doar in strainatate.

Centrul de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife ofera un circuit complet pacientilor cu probleme la nivelul sanului. In cadrul acestuia, o echipa multidisciplinara de specialisti formata din imagist, chirurg, oncolog, radioterapeut, chirurg plastician, anatomopatolog, psiholog, nutritionist si kinetoterapeut sta la dispozitia pacientilor, oferindu-le tratament personalizat si tehnici moderne de tratament pentru patologia mamara benigna si maligna.

 

Centrul de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife

Calea Grivitei nr. 365

Telefon informatii si programari: 021 96 46

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...