Publicat la: 
6/05/2015

O echipa de specialisti din cadrul Spitalului MedLife Brasov a realizat recent o interventie de tip histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, reusind sa extirpe un chist ovarian gigant, de 9 litri.

Pacienta in varsta de 41 ani s-a prezentat in clinica MedLife pentru un consult ginecologic. Examenul clinic si ecografic a indicat prezenta unei tumori ovariene gigante mixte (pana in epigastru). Pentru confirmarea diagnosticului, medicii au recomandat investigatii suplimentare: CT abdomen si pelvis, marker tumoral (CA 125) si colonoscopie. Examenul CT a confirmat structura mixta a tumorii (solid si lichid), iar diagnosticul final anatomopatologic a fost de chist adenofibrom mucinous ovarian. Prin urmare, s-a decis pregatirea pacientei pentru o intervetie chirurghicala de tip histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.

Chistul gigant a fost initial aspirat; s-au extras 6400 ml lichid serohemoragic, iar ulterior s-a practicat anexectomia. Evolutia postoperatorie a fost foarte buna, iar pacienta s-a externat la 3 zile dupa interventie. Aceasta avea inainte de operatie 68 kg. In urma interventiei, pacienta a ajuns sa cantareasca 59 kg.

Echipa medicala a fost mixta, formata din dr. Iulia Oana Rus, Obstetrica-Ginecologie, si dr. Catalin Misarca, Chirugie Generala. Dr. Monica Hancu, medic primar anatomie patologica a asigurat sprijinul intraoperator.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Afla ca esti bine, intr-o singura zi la MedLife Unirii. Imprevizibile, multe dintre problemele de sanatate cu care ne confruntam ne iau, de cele mai multe ori, prin surprindere. Un screening constant...
Programul poate suferi modificari. Va rugam sa apelati departametul call center pentru a afla mai multe detalii.   ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Clinica: inchis Spital MedLife Genesys Garda: 24/...