Publicat la: 
6/05/2015

O echipa de specialisti din cadrul Spitalului MedLife Brasov a realizat recent o interventie de tip histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, reusind sa extirpe un chist ovarian gigant, de 9 litri.

Pacienta in varsta de 41 ani s-a prezentat in clinica MedLife pentru un consult ginecologic. Examenul clinic si ecografic a indicat prezenta unei tumori ovariene gigante mixte (pana in epigastru). Pentru confirmarea diagnosticului, medicii au recomandat investigatii suplimentare: CT abdomen si pelvis, marker tumoral (CA 125) si colonoscopie. Examenul CT a confirmat structura mixta a tumorii (solid si lichid), iar diagnosticul final anatomopatologic a fost de chist adenofibrom mucinous ovarian. Prin urmare, s-a decis pregatirea pacientei pentru o intervetie chirurghicala de tip histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.

Chistul gigant a fost initial aspirat; s-au extras 6400 ml lichid serohemoragic, iar ulterior s-a practicat anexectomia. Evolutia postoperatorie a fost foarte buna, iar pacienta s-a externat la 3 zile dupa interventie. Aceasta avea inainte de operatie 68 kg. In urma interventiei, pacienta a ajuns sa cantareasca 59 kg.

Echipa medicala a fost mixta, formata din dr. Iulia Oana Rus, Obstetrica-Ginecologie, si dr. Catalin Misarca, Chirugie Generala. Dr. Monica Hancu, medic primar anatomie patologica a asigurat sprijinul intraoperator.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Continuam seria de evenimente care contribuie la o stare de spirit sanatoasa. De data aceasta vom merge la Rasnov, unde MedLife devine partenerul Festivalului de Film si Istorii (FFIR). Aflat la a...
Ce înseamnă o stare bună de sănătate? Pe lângă analizele care ies perfect, contează să avem și o stare de spirit sănătoasă. Noi, la MedLife, credem că binele pacienților noștri vine și din...