Publicat la: 
6/05/2015

O echipa de specialisti din cadrul Spitalului MedLife Brasov a realizat recent o interventie de tip histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, reusind sa extirpe un chist ovarian gigant, de 9 litri.

Pacienta in varsta de 41 ani s-a prezentat in clinica MedLife pentru un consult ginecologic. Examenul clinic si ecografic a indicat prezenta unei tumori ovariene gigante mixte (pana in epigastru). Pentru confirmarea diagnosticului, medicii au recomandat investigatii suplimentare: CT abdomen si pelvis, marker tumoral (CA 125) si colonoscopie. Examenul CT a confirmat structura mixta a tumorii (solid si lichid), iar diagnosticul final anatomopatologic a fost de chist adenofibrom mucinous ovarian. Prin urmare, s-a decis pregatirea pacientei pentru o intervetie chirurghicala de tip histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.

Chistul gigant a fost initial aspirat; s-au extras 6400 ml lichid serohemoragic, iar ulterior s-a practicat anexectomia. Evolutia postoperatorie a fost foarte buna, iar pacienta s-a externat la 3 zile dupa interventie. Aceasta avea inainte de operatie 68 kg. In urma interventiei, pacienta a ajuns sa cantareasca 59 kg.

Echipa medicala a fost mixta, formata din dr. Iulia Oana Rus, Obstetrica-Ginecologie, si dr. Catalin Misarca, Chirugie Generala. Dr. Monica Hancu, medic primar anatomie patologica a asigurat sprijinul intraoperator.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...