Publicat la: 
12/08/2016

Kinetoterapeut Dediu Mihai, am plăcerea să vă prezint mai jos câteva din tainele şi remediile terapiei manual japoneze.

În Japonia anilor ’80, SAIONJI MASAYUKI, maestru în terapii manuale tradiţionale japoneze şi elev al maestrului SHUICHI OHNO HIDEGATSU, pune bazele unui sistem terapeutic inovator, numit iniţial “Masaj Divin”, iar mai apoi “Terapie YUMEIHO”.

Tehnica şi aplicaţiile terapeutice manuale incluse în terapia manuală japoneză derivă din elemente ale medicinei tradiţionale chineze şi japoneze, iar statisticile, studiile şi cercetările ştiinţifice cu caracter medical efectuate de-a lungul timpului, au dovedit eficienţa curativă şi profilactică a acestei terapii.

Dintre toate metodele corectiv terapeutice dedicate tulburărilor de statică şi dinamică ale aparatului locomotor uman, dar şi afecţiunilor organice, terapia manuală japoneză este singura terapie care se bazează pe următorul principiu: sănătatea omului depinde de poziţia predominantă a centrului de greutate al corpului, ceea ce determină, clipă de clipă, verticalitatea şi echilibrul omului!

Cu alte cuvinte, corpul uman aflat în ortostatism (stând în picioare) trebuie să îşi distribuie în mod egal greutatea pe cele două membre inferioare.

Dacă acest lucru nu este posibil, se spune că persoana în cauză este dezechilibrată din punct de vedere postural sau că prezintă asimetrie funcţională, ceea ce va determina, în timp, multe probleme.

Cea mai întâlnită cauză a acestui dezechilibru este poziţia anormală a oaselor bazinului şi a bazei coloanei vertebrale, însoţită de subluxarea articulaţiilor sacroiliace.

Din păcate, această situaţie, denumită “dislocare coxală” este prezentă la 99% dintre oameni.

În timp, corpul îşi pierde mobilitatea şi elasticitatea, apar încordarea şi durerile.

În concluzie, se poate spune că un corp relaxat, fără contracturi şi tensiuni musculare este un corp sănătos.

În urma practicii mele efectuate în domeniul terapiilor naturale, timp de aproape 20 de ani şi a experienţei acumulate, pot afirma cu tărie că, excepţionala terapie manuală japoneză poate completa şi întregi procesul de vindecare a fiinţei umane, fie ea pacient sau terapeut.

Vă aştept la Spitalul de Ortopedie şi Chirurgie Plastică MedLife !

Adresă: Bulevardul Ferdinand 98 -100

Tel. Programări: 021 6421273

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

La Hyperclinica MedLife Titan, pacienții pot beneficia gratuit de consultații și investigații, în limita fondurilor oferite de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, CASA OPSNAJ,...
Dr. Veronica Ghinea, medic primar imagistica medicala, s-a alaturat de curand echipei medicale MedLife Eva Brasov, oferind consultatii de specialitate pentru adulti. Cu o vasta experinta in domeniu,...