Publicat la: 
20/04/2016

Programeaza-te acum pentru testare IDR si interpretare, la Hyperclinica MedLife Iasi. Costul unei astfel de interventii este de 40 lei pentru copii si de 50 lei pentru adulti.

Programari: 0232 960

Adresa: Str. Vasile Lupu nr. 78, Iasi

Tuberculoza (TBC) reprezinta o boala infectioasa respiratorie contagioasa produsa de bacteriile incluse in complexul Mycobaterium tuberculosis.

Testul cutanat la tuberculina, testare IDR este metoda standard de a determina daca o persoana este sau nu infectata cu Mycobacterium tuberculosis.

Testul cutanat la tuberculoza include:

  • Testul IDR este folosit pentru a determina daca cineva a dezvoltat un raspuns imun la bacterie care provoaca tuberculoza (TBC).
  • Testul de tuberculina standard recomandat este testul Mantoux, care este administrat prin injectarea in straturile superioare ale pielii antebratului.
  • Testele cutanate ar trebui sa fie citite in 48 - 72 ore dupa injectare.
  • Baza de citire a testului de piele este prezenta sau absenta si cantitatea de induratie (umflatura localizata), NU zona de roseata

Interpretarea rezultatelor:

Rezultat negativ: 

  • In conditiile date se poate exclude o infectie cu Mycobacterium tuberculosis. Totusi, la pacientii cu infectie cronica HIV sau alte cauze care dau o imunodeficienta severa (tratament imunosupresor, anumite afectiuni hematologice: leucemii, limfoame, anumite tumori solide: pulmonare sau din regiunea cap-gat, diabet, silicoza, insuficienta renala cronica) trebuie luat in considerare statusul imun actual si utilizate si alte metode de diagnostic a infectiei.

Rezultat pozitiv 

  • Un rezultat pozitiv indica o infectie cu M. tuberculosis. In majoritatea cazurilor, diferentierea dintre o infectie latenta si una activa nu este posibila cu acest test.

    In cazul suspiciunii clinice de tuberculoza activa raman valabile toate metodele de diagnostic microbiologic (microscopie, cultura) si de biologie moleculara.

Rezultat neconcludent

Apare in situatia in care nu s-au obtinut criteriile de validare fie a controlului pozitiv mitogen, fie ale controlului negativ. Lipsa de validare a controlului mitogen indica cel mai probabil o imunosupresie severa cauzata de SIDA si tratamentul curent cu medicamente imunosupresoare.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Programul poate suferi modificari. Va rugam sa apelati departametul call center pentru a afla mai multe detalii.   ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Clinica: inchis Spital MedLife Genesys Garda: 24/...
Continuam seria de evenimente care contribuie la o stare de spirit sanatoasa. De data aceasta vom merge la Rasnov, unde MedLife devine partenerul Festivalului de Film si Istorii (FFIR). Aflat la a...