Publicat la: 
30/11/2013

Primul test de screening prenatal cu sensibilitate si specificitate de peste 99%, testul Panorama, este acum disponibil la pretul de 3000 lei, in cadrul Centrului de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana Asistata, parte a Sistemului Medical MedLife.

Testul Panorama este utilizat pentru depistarea sarcinilor cu feti care sufera de aneuploidie (numarul anormal de cromozomi 13, 18, 21, X). Majoritatea oamenilor au 23 de perechi de cromozomi, dintr-un total de 46 - doua exemplare din fiecare pereche.

Testul de screening Panorama este foarte eficient in a determina daca exista doar un singur cromozom acolo unde ar trebui sa existe o pereche sau daca exista un cromozom suplimentar, fiind vorba in special despre cei care sunt responsabili de aparitia sindromului Down, sindromului Edwards, sindromului Patau si a altor anomalii cromozomiale.

Metodele actuale utilizate pentru diagnosticul prenatal, cum ar fi amniocenteza sau biopsia vilozitatilor coriale (CVS), sunt invazive si prezinta un risc crescut de avort spontan. Testul de screening prenatal Panorama este neinvaziv, necesita doar o proba de sange de la mama si este perfect sigur atat pentru bebelus, cat si pentru viitoarea mamica.

Testul de screening Panorama este recomandat tuturor femeilor insarcinate, in special celor care au depasit varsta de 35 de ani, celor cu risc crescut de anomalie cromozomiala dupa bitest sau triplu test, sarcinilor obtinute prin fertilizare in vitro, tuturor gravidelor ce vor sa evite amniocenteza sau biopsia de vilozitati coriale.

Testul este contraindicat in cazul sarcinilor multiple.
 

Centrul de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana MedLife

Va stam la dispozitie de luni pana vineri, in intervalul 08:00 – 21:00, in cadrul Hyperclinicii MedLife Grivita.

Nr. acces call center – 021.9646 sau 021.408.4000

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...