Publicat la: 
18/06/2014

Ai grija de sanatatea sistemului tau osos si vino la Hyperclinica MedLife Unirii, pentru a diagnostica si preintampina aparitia osteoporozei! Te asteptam la Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei din cadrul Hyperclinicii MedLife Unirii pentru a-ti face o investigatie DXA (osteodensitometrie) si-ti oferim 15% reducere la fiecare segment investigat, pana la 31 decembrie.

Ce este osteoporoza

Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin reducerea densitatii minerale osoase (oasele devin “poroase”) si compromiterea structurii interne. Fenomenul rarefierii masei osoase este natural si apare odata cu inaintarea in varsta. Daca pierderea de masa osoasa se face prea repede, apare riscul de fracturi chiar si la cazaturi sau lovituri usoare. In plus, recuperarea se face greu, cu dureri mari si imobilizare prelungita ce poate antrena alte complicatii.

Osteoporoza poate afecta pe oricine, dar cele mai predispuse sunt femeile trecute de varsta menopauzei. Exista tratamente de consolidare a masei osoase, dar eficienta acestora depinde de un diagnostic corect, pus din timp.

 

Osteodensitometria DXA

Osteodensitometria DXA este cea mai moderna metoda de masurare a densitatii osoase. Fiind folosite raze X de frecvente diferite, ce strabat osul si permit aprecierea gradului de reducere a densitatii osoase, investigatia nu este dureroasa, nu necesita niciun fel de pregatire prealabila a pacientului, iar doza de iradiere este foarte mica (sub 10% din cea a unei radiografii standard).

Osteodensitometria este recomandata tuturor femeilor dupa instalarea menopauzei, cat si celor aflate in premenopauza, dar cu factori de risc asociati, celor care au scazut in inaltime sau au avut o fractura osoasa in urma unui traumatism minor. Si barbatii pot suferi de osteoporoza, in special fumatorii si cei cu boli cronice ce primesc tratament cortizonic, iar indicatia de osteodensitometrie o stabileste medicul curant.

Specialistii hyperclinicii Medlife Unirii folosesc pentru diagnosticarea osteoporozei un aparat QDR Explorer, bazat pe o tehnologie de ultima generatie, ce permite obtinerea unei imagini de calitate superioara si o precizie deosebita.

Acesta combina valoarea clinica dovedita a masurarii densitatii osoase cu evaluarea fracturilor vertebrale (VFA).

Investigatia este efectuata de:

Dr. Anca Dragutescu, Medic specialist endocrinologie

Dr. Rodica Petris, Medic specialist endocrinologie

Dr. Adriana Gruia, Medic specialist endocrinologie

Dr. Mihaela Pena, Medic specialist endocrinologie

Dr. Steluta Bosoanca, Medic specialist endocrinologie

Dr. Cristina Copaescu, Medic specialist endocrinologie

Dr. Loredana Parlog, Medic specialist endocrinologie

 

Promotia este valabila in perioada 31 decembrie 2014.

 

Hyperclinica MedLife Unirii

Str. Hans Cristian Andersen Nr. 1, Bucuresti, Sector 4

Pentru programari si informatii: 021 9646

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...