NOUTATI MEDICALE

10 Mai 2013

Servicii de neurologie pediatrica la Hyperclinica MedLife Unirii

Hyperclinica MedLife Unirii asteapta micii pacienti cu servicii complexe de neurologie pediatrica. Neurologia pediatrica este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului nervos central si periferic și ale sistemului muscular la copii. Aceasta specialitate joaca un rol important in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, avand drept scop depistarea si tratarea precoce a oricarei afectari a sistemului nervos.
Dintre afectiunile ce pot fi diagnosticate, tratate si monitorizate de catre medicul neurolog pediatru, amintim: cefaleea si migrena, traumatismele cranio-cerebrale,  convulsiile febrile, epilepsia, manifestarile paroxistice neepileptice (sincopa, atacurile de înfiorare, automatismul ambulatoriu nocturn, pavorul nocturn, cosmarul, enurezisul nocturn, ticurile, vertijul paroxistic benign, torticolosul paroxistic benign etc.), intarzierile in dezvoltarea neuropsihomotorie, tulburarile de limbaj, paraliziile cerebrale, malformatiile si tumorile sistemului nervos, afectiunile nervilor cranieni, sindroamele neurocutanate, afectiunile neuromusculare (amiotrofiile spinale, distrofiile musculare, miopatiile, neuropatiile, miastenia, miozitele, paraliziile de plex brahial etc.), tulburarile de echilibru, deficitele motorii de cauze variate, afectiunile inflamatorii .

In cadrul Hyperclinicilor MedLife, pacientul poate beneficia si de o serie de investigatii necesare stabilirii unui diagnostic precis: ecografie transfontanelara (ETF), electroencefalograma (EEG), computer tomograf (CT) sau rezonanta magnetica nucleara (RMN), precum și teste de laborator, inclusiv teste genetice. De asemenea, pentru sugarii cu întarziere in dezvoltarea motorie sau pentru copiii mai mari cu diferite deficite motorii se asigura evaluare si tratament de specialitate in cadrul sectiilor de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala din cadrul Life Memorial Hospital si Spitalului de Ortopedie.

In cadrul Clinicii Medlife Unirii, evaluarea neurologica și investigarea EEG la copii este efectuata de dr. Cristina Motoescu, medic primar neurologie pediatrica, și de dr. Oana Tabacu, medic specialist neurologie pediatrica.©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.