Publicat la: 
17/03/2014

MedLife a inaugurat recent o divizie de medicina alternativa care ofera pacientilor terapii complementare. In spatii special amenajate sa creeze o atmosfera de calm, echilibru si confort, o echipa de terapeuti cu experienta vine in intampinarea pacientilor cu tehnici care sa-i ajute in tratamentul anumitor afectiuni, reducerea nivelului de stres si echilibrarea functionala si psihologica a organismului.

In cadrul centrului, pacientii pot beneficia de tratamente prin acupunctura si mai multe tipuri de masaj.

Acupunctura este una dintre cele mai vechi tehnici de tratament cu origini orientale si se bazeaza pe insertia unor ace in anumite puncte ale corpului pentru echilibrarea functionarii organismului si vindecarea anumitor boli.

Acupunctura poate fi utilizata in tratamentul:

  • afectiunilor sistemului osteoarticular, respirator, digestiv, cardiovascular etc.;
  • echilibrarea si refacerea dupa traumatisme, ca urmare a suprasolicitarii, oboselii si a stresului;
  • intretinerea sanatatii;
  • optimizarea performantelor profesionale;
  • echilibrarea metabolica si tratarea problemelor de fertilitate.

Pentru imbunatatirea starii de sanatate sunt recomandate cel putin zece sedinte de acupunctura. Acestea se efectueaza pana in momentul in care organismul se reechilibreaza.

Tratamentul prin acupunctura nu este dureros, datorita acelor speciale foarte subtiri utilizate. Pentru siguranta pacientului, terapeutul utilizeaza ace sterile de unica folosinta.

Tratamentul este efectuat de dr. Teodor Coldea, medic primar medicina sportiva, licentiat in psihologie si sociologie cu competente in acupunctura, medicina ayurvedica si biorezonanta. Dr. Codlea este absolventul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Are studii de psihologie si s-a format in domeniul acupuncturii sub indrumarea dr. Ioan Ladea. A cunoscut mai bine principiile sistemului chinezesc de cultivare a sanatatii de la maestrul chinez Qigong (Chi Kung).

Masajul este un procedeu de actiune mecanica pe care terapeutul il efectueaza asupra tesuturilor corpului pacientului cu ajutorul mainilor sau a unor aparate speciale, capabil sa produca efecte fiziologice si terapeutice. Tehnica este folosita in tratamentul anumitor afectiuni, pentru relaxare si crearea unui echilibru. In cadrul centrului regasiti urmatoarele tehnici de masaj: masaj terapeutic, masaj de relaxare, masajul sportiv, masajul Shiatzu si Streching, reflexoterapia, masajul capilar, drenajul limfatic si masajul special pentru femeile insarcinate.

Masajul terapeutic se recomanda pentru imbunatatiea conditiei organismului in probleme precum: contracturile, intinderile de ligamente si tendoane, hipotonii sau in atrofiile musculare. Manevrele de masaj sunt combinate cu miscari de elongatie, tractiuni in ax sau mobilizari articulare.

Masajul de relaxare se recomanda pentru relaxarea organismului in caz de oboseala sau suprasolicitare. Acest tip de masaj se face prin miscari lente in profunzime. Predomina netezirile si presiunile, manevre care favorizeaza inlaturarea stresului. De asemenea, stimuleaza circulatia periferica si reda tonusul muscular si tegumentar.

Masajul sportiv este utilizat dupa un antrenament intens, dar si pentru adaptarea la efort prin stimulare neuromusculara. Masajul se realizeaza prin manevre din masajul terapeutic, insa modul aplicarii lor este mai ferm. Scopul acestui tip de masaj este inlaturarea oboselii musculare, a starii de epuizare, dar si de tonifiere musculara.

 Masajul Shiatzu si Streching  - principiul de baza al terapiei Shiatzu este aplicarea unei presiuni cu buricele degetelor sau cu podul palmei astfel incat se ajunge treptat in profunzimea muschilor. Aceasta tehnica elimina rigiditatea, mareste flexibilitatea si inlatura oboseala.
Strechingul presupune intinderea lenta si controlata a unui muschi cu mentinere de 3-5 secunde. Rezultatul consta in marirea limitelor de intindere ale muschilor. De asemenea, imbunatateste circulatia, fortifica, mareste flexibilitatea si rezistenta organismului.
Combinatia dintre cele doua metode imbina efectele lor pozitive.

Drenajul limfatic se realizeaza prin procedee de captare si evacuare a limfei. Efectele drenajului limfatic sunt de echilibrare a nivelului hidric din corp prin mobilizarea mecanica a lichidelor. Elimina efectul de staza al limfei de la nivelul extremitatilor, favorizeaza eliminarea toxinelor si stimuleaza circulatia venoasa (de intoarcere)

Reflexoterapia este o forma de tratament prin masajul punctelor reflexogene diagnosticate ca fiind sensibile. Zonele reflexogene sunt situate la suprafata corpului si, in general, se afla la distanta fata de organele pe care le reprezinta. Principiul prin care functioneaza este de stimulare a terminatiilor nervoase care, prin intermediul sistemului vascular, aduce aport de oxigen la organul aferent fortificand astfel intreg sistemul din care face parte.

Masaj pentru gravide este indicat femeilor aflate intr-o stare fiziologica speciala. Sarcina sau starea de graviditate implica schimbari morfolgice si functionale progresive. Sfarsitul trimestrului II si tot trimestrul III cand fatul capata proportii, greutatea uterului favorizeaza retentia de apa la nivelul membrelor inferioare. Apare senzatia de disconfort manifestata prin oboseala, presiune pe articulatiile mari ( genunchi, sold) si dificultate in deplasare. Orice efort devine epuizant. Din acest motiv gravida evita deseori miscarea. Acest fenomen poate determina acumularea de tesut adipos, instalarea sindromului varicos si chiar anxietatea. Masajul utilizeaza manevre din drenajul limfatic, mobilizari si pozitionari ale membrelor inferioare. Scopul masajul este sa reduca edemele si sa indepartaze tensiunea articulara.

Masajul facial si capilarcu efect de detensionare si relaxare a musculaturii faciale, masajul facial reprezinta o combinatie dintre masajul clasic si presopunctura. Acest timp de masaj mai favorizeaza microcirculatia si reduce edemele de la nivelul ochilor.

Tratamentele sunt efectuate de Cristina Toma, kinetoterapeut si instructor gimnastica prenatala. Cristina Toma este abosolventa sectiei de Kinetoterapie si motricitate speciala a Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Spiru Haret. Ulterior a urmat un master in Nutritie si Remodelare Corporala in cadrul A.N.E.F.S si numeroase cursuri de formare. Are o experienta de peste sapte ani in domeniul kinetoterapiei si recuperarii medicale.

 

Divizia de medicina alternativa MedLife

Calea Victoriei, nr. 222

Detalii şi programări: 021 96 46

 

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...