Publicat la: 
5/01/2017


Oamenii de stiinta au descoperit un nou organ in corpul uman

Oamenii de știință spun că au identificat un nou organ din corp numit mezenter, care conecteaza intestinul de peretele posterior al abdomenului, scrie webmd.com. De ani de zile expertii in anatomie au crezut că mezenterul este compus din mai multe segmente diferite de țesut.

De fapt, acesta este o singură structură unică, potrivit revistei Discover. Din moment ce un organ trebuie să fie o structură care îndeplinește o funcție vitală, nu a fost considerat demn de statutul de organ.

Dar, cercetările recente realizate de medicii de la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda arată că mezenterul este de fapt o singură bandă unică de țesut. Ea incepe la pancreas si se infasoara in jurul intestinului subțire și al colonului. Scopul său: să tina organele în poziție astfel încât acestea să isi poată îndeplini funcțiile.

"Fără el nu se poate trăi", spune cercetatorul Dr. J. Calvin Coffey, chirurg colorectal la Limerick.

"Înțelegerea modului în care sistemul nostru digestiv este aranjat ar putea fi cruciala pentru intelegerea diferitelor boli, cum ar fi boala Crohn și sindromul colonului iritabil", a adaugat Coffey.

Descoperirea a fost publicata recent in revista Lancet Gastroenterology & Hepatology

Autor: A.R.

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Dr. Lucian Popa, unul dintre cei mai reputați medici de chirurgie plastică din Iași, a lansat miercuri, în parteneriat cu MedLife, Centrul Esthetic Center Dr. Lucian Popa. Noua unitate pune la...
Vestea buna despre cancerul ovarian este ca e tratabil usor, atata timp cat boala este descoperita într-un stadiu incipient. "Diagnosticul precoce este esential si îmbunatateste dramatic sansele...