Publicat la: 
17/06/2014

Opt alimente care va taie pofta de mancare

Catraveti murati, recomandati pentru reducerea poftei de mancare/ Foto: MorgueFile.com

Atunci cand incercati sa slabiti, reducerea cantitatii de mancare pe care o consumati este, in mod cert, necesara, dar senzatia constanta de foame este unul dintre motivele principale din cauza carora majoritatea dietelor esueaza. Cu toate acestea, puteti sa va potoliti senzatia de foame fara sa consumati calorii in plus. De fapt, consumul unor anumite alimente transmite un semnal creierului, care recepteaza ca ati terminat de mancat si linisteste apetitul. Care sunt alimentele care va taie pofta de mancare si asigura succesul dietei dumneavoastra?

1. Mere

Mancati un mar cu aproximativ jumatate de ora inainte de masa- fibrele si apa din mar va vor taia pofta de mancare, spune Debra Wein, director la Wellness Workdays.

2. Avocado

Daca mancati jumatate de avocado la pranz, va veti simti satul toata dupa amiaza, potrivit unui studiu publicat in Nutrition Journal. Femeilor care au deprins acest obicei le-a scazut pofta de mancare cu 24%.

3. Fasole, naut, linte

Nautul, lintea, fasolea si mazarea sunt bogate in proteine, fibre, antioxidanti, vitamine din complexul B si fier. Consumul acestor alimente va poate ajuta sa va controlati apetitul. O analiza publicata in revista Obesity a descoperit ca persoanele care consumau naut, linte sau fasole au fost cu 31% mai satisfacuti dupa o masa.

4. Supa

Intr-un studiu recent s-a descoperit ca persoanele care consumau un castron de supa, pe baza de bulion, cu un continut scazut de calorii, inainte de pranz, si-au redus aportul total de calorii cu 20%.

5. Muraturi

Castraveti murati, varza acra si alte alimente fermentate contin acizi grasi cu lant scurt, iar cercetarile recente ale The New York Academy of Sciences au descoperit ca acestea ajuta la consolidarea legaturii dintre intestin si creier. Acizii stimuleaza productia de hormoni care traverseaza bariera hemato-encefalica si imbunatatesc semnalizarea de apetit.

6. Praf de chili

Capsaicina, compusul care ofera gustul ardeiului iute, va "incinge" metabolismul. Cercetarile recente de la Universitatea din Maastricht arata ca daca adaugati ceva picant alimentelor, va puteti controla apetitul. Studiul, care a fost publicat in revista Appetite, a descoperit ca daca adaugati un sfert de lingurita de praf de chilli la masa, va veti simti mai satul la finalul acesteia.

7. Ciocolata neagra

Cand simtiti pofta de ceva dulce, incercati ciocolata neagra. Cercetarile sugereaza ca aceasta ajuta la reducerea tensiunii arteriale si protejeaza inima si creierul. De asemenea, aceasta va ofera senzatia de satietate mai mult decat laptele cu cacao si va ajuta sa va potoliti poftele si de dulce, si de sarat, potrivit unui studiu publicat in revista Nutrition & Diabetes. Participantii la studiu au consumat cu 17% mai putine calorii la o masa, dupa o "doza" de ciocolata neagra.

8. Oua

Daca va incepeti ziua cu o omleta sau cu doua oua fierte, veti fi satul pana mai tarziu de pranz. Acest lucru este datorat proteinelor. Cercetarile de la Universitatea din Mossouri au aratat ca persoanele care mananca un mic dejun bogat in proteine, consuma mai putine calorii in restul zilei.

Sursa: Time

A.C.

Specialitate: 

Articole similare

Pofta de dulciuri/ Foto: MorgueFile.com Zaharul a devenit in ultima vreme inamicul public numarul unu in ceea ce priveste alimentele nesanatoase, specialistii avertizand asupra riscurilor cardiovasculare si legate de obezitate pe care acesta le aduce, informeaza Femalefirst, citat de Mediafax. Nutritionistii avertizeaza asupra riscurilor...
Este un termen general care se refera la infectia uterului trompelor si ovarelor.Boala inflamatorie pelvina (BIP) este una dintre cele mai importante complicatii ale bolillor cu transmitere sexuala; din cauza neplacerilor pe care le poate da pe termen lung si scurt diagnosticul trebuie pus rapid si tratamentul inceput corespunzator....
Guta este un tip de artrita cu microcristale, care apar ca urmare a depunerii cristalelor de acid uric la nivelul tesuturilor, inclusiv la nivelul articulatiilor, provocand inflamatie si durere locala. Boala a cunoscut in ultimele decenii o crestere a prevalentei si incidentei la nivel global. De asemenea medicii se confrunta in prezent cu forme...
Helga Rohra / Foto: Arhiva personala Sunt un pacient model, spune Helga Rohra cu energie in glas, ea insasi diagnosticata cu Alzheimer. Stia ca aveam programat un interviu, dar mi-a marturisit ca nu isi mai amintea figura fetei cu care urma sa vorbeasca. Nu degeaba am Alzheimer, a adaugat zambind. In Romania, diagnosticul bolii se face in mod...
Este binecunoscut faptul ca migdalele si nucile au numeroase efecte benefice asupra sanatatii, dar nici fisticul nu trebuie ignorat. Fisticul contine nutrienti precum carbohidrati, proteine, grasimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, tiamina, vitamina B6, beta-caroten, luteina, calciu, fier, magneziu, zinc, vitaminele A, C, E. Ce trebuie sa...