Publicat la: 
26/06/2014

O epidemie de Ebola, izbucnita in Guineea, s-a transformat intr-o criza transfrontaliera care s-ar putea raspandi in mai multe tari, a avertizat joi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a facut apel la masuri drastice pentru a opri aceasta epidemie mortala, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

In pofida eforturilor depuse de autoritatile nationale de sanatate si de organizatiile internationale de ajutor pentru a opri raspandirea bolii, OMS a inregistrat 635 de cazuri, dintre care 399 de decese, in Guineea, Sierra Leone si Liberia de la izbucnirea epidemiei, in luna februarie.

Aceasta criza a inregistrat cel mai mare numar de decese de la aparitia Ebola in Africa Centrala in 1976, iar numarul infectiilor continua sa creasca.

'Nu mai este o epidemie care afecteaza o singura tara, ci este o criza sub-regionala, care necesita o actiune ferma a guvernelor si a partenerilor", a declarat Luis Sambo, directorul regional al OMS pentru Africa, intr-un comunicat.

"OMS este extrem de ingrijorata de raspandirea continua a bolii in tarile vecine, precum si de posibilitatea unei raspandiri la nivel international", a afirmat Luis Sambo.

Ebola, cu o rata a mortalitatii de pana la 90% in conditiile in care nu exista un vaccin sau un tratament cunoscute, nu a mai aparut pana acum in regiunea Africii de Vest. Virusul Ebola produce initial febra mare, dureri de cap, dureri musculare, conjunctivita si slabiciune, inainte de a trece la o faza mai severa, cu varsaturi, diaree si hemoragii interne si externe.

A.C.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Un studiu molecular complex efectuat de o echipa de cercetatori internationali asupra probelor de sange colectate de la pacientii din Sierra Leone arata care sunt indicatorii bolii Ebola. Noile...
Un medic de la Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost contaminat cu virusul Ebola in Sierra Leone, de unde va fi evacuat in curand, a anuntat luni OMS intr-un comunicat, citat de AFP. Un expert de...