Publicat la: 
26/09/2017

Poti preveni contactarea microbilor din transportul in comun?

Utilizam transportul comun in fiecare zi, un mediu in care microbii sunt inevitabili. Cum am putea evita riscul imbolnavirii in urma contactarii microbilor de la metrou? Ar putea manusile sa ne ofere o astfel de protectie?, intreaba cititorii New York Times. Iata ce raspund specialistii, conform nytimes.com.

Folosirea manusilor in sistemul de transport in comun poate ajuta la prevenirea transmiterii germenilor, spun expertii, insa nu este clar ca o astfel de protectie va face cu adevarat o diferenta.

Dr. W. Ian Lipkin, profesor de epidemiologie in cadrul Mailman School of Public Health de la Columbia University, este de parere ca pe piata ar trebui sa apara un produs care joaca acest rol de protectie. Prezervativul pentru sistemele de transport in comun, cum il numeste Dr. Lipkin, ar putea sa ne protejeze impotriva contactarii microbilor de pe barele de sustinere din sistemele de transport.

Exista o multime de bacterii si virusuri pe toate suprafetele amplasate in zonele de trafic pietonal si in prezent nu exista nicio solutie pentru a ne proteja in timpul utilizarii acestora, adauga specialistul.

Pana cand un astfel de produs va aparea pe piata, Dr. Lipkin recomanda sa ne spalam pe maini cat mai repede posibil dupa utilizarea suprafetelor din zonele de trafic pietonal intens si sa avem grija sa tinem mainile departe de ochi, gura si alte suprafetele ale pielii.

Dr. Curtin Huttenhower, biolog in cadrul Harvard T.H. Chan School of Public Health, este de aceeasi parere, dar considera ca germenii existenti pe suprafetele din transportul in comun nu sunt atat de periculoase prin comparatie cu alte suprafete pe care le regasim in mod obisnuit in orice mediu, acasa sau la birou.

Cu toate acestea, este recomandat sa acordam o deosebita atentie igienei mainilor in timpul sezonului gripei, adauga expertul.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Conform unui studiu efectuat recent de oamenii de stiinta de la Universitatea din Oregon, Statele Unite ale Americii, si publicat in jurnalul stiintific PeerJ, fiecare persoana are propriul "nor de...
Spalatul pe maini previne infectiile/ Foto: Dreamstime.com Spalatul pe maini inainte de a manca, dupa folosirea toaletei sau atingerea unui animal sau dupa utilizarea mijloacelor de transport...