Publicat la: 
20/02/2013

O echipa de chirurgi de la Colentina a operat 16 paciente cu incontinenta urinara folosind in premiera o proteza sintetica confectionata special, cea mai moderna conceptie pentru tratarea acestei suferinte fiind introdusa de profesorul dr. Wolfram Jager, de la Clinica Chirurgicala din Koln. Dr. Corina Grigore, de la Spitalul Clinic Colentina-Clinica II Chirurgie Generala, a declarat, pentru Mediafax, ca incontinenta urinara reprezinta o permanenta provocare atat pentru chirurgii generalisti, cat si pentru ginecologi, urologi cat si geriatri.

"Cresterea sperantei de viata a populatiei, mai ales feminine in tarile dezvoltate, a facut ca procentul de pacienti cu incontinenta urinara sa creasca si sa reprezinte o problema sociala si familiala. Noile concepte care tin cont obligatoriu de refacerea staticii pelvine, a ligamentelor uterosacrate si pubovezicale au adus imbunatatiri semnificative cu o rata de succes intre 70 si 80 la suta in refacerea continentei vezicale. Am optat pentru utilizarea protezelor de PVDF datorita elasticitatii acestora, cicatricii mai suple pe care o formeaza, cat si pentru marginile mai putin traumatice ale plaselor utilizate atat intraabdominal cat si in perineu. Aceasta tehnica moderna se numeste Ceresa/Varesa de refacere a staticii pelvine utilizand material alloplastic de tip PVDF si a fost utilizata la 16 paciente", a explicat medicul Corina Grigore.

Toate cele 16 paciente operate pierdeau urina la tuse, stranut, ras, iar cinci dintre ele chiar si atunci cand stateau in picioare mai mult timp.

Incontinenta urinara poate aparea frecvent la femeile care au nascut pe cale naturala.

Taguri Medlife: 
Comentarii

si pe mine ma operat Dna Doctor Grigore Corina, acum cativa ani de colecist,am auzit ca este singura din Romania care face asa ceva ,mie mia placut de ea, te ajuta cu drag si pune suflet,numai bine! Ioana 57 ani din bucuresti.

Alte articoleVezi toate articolele

O echipa de chirurgi de la Colentina a operat 16 paciente cu incontinenta urinara folosind in premiera o proteza sintetica confectionata special, cea mai moderna conceptie pentru tratarea acestei...
Femeile sunt afectate intr-o masura mai mare decat barbatii de incontinenta urinara / Foto: Captura YouTube Incontinenta urinara face referire la pierderea involuntara de urina, pierdere care poate...