Publicat la: 
9/01/2013

Producatorii internationali de medicamente prezenti in Romania au un nou presedinte. El este grecul Makis Papataxiarchis, directorul Johnson&Jonhson Romania si doctor in Stiinte Farmaceutice.

“Principalul obiectiv al mandatului meu de presedinte", precizeaza noul presedinte ARPIM "vizează consolidarea relaţiei industriei farmaceutice cu societatea".

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente originale, prezente in Romania. Acestea realizează impreună peste 70% din valoarea pietei farmaceutice romanesti, se precizeaza in comunicatul care anunta schimbarea la varful ARPIM.

Din componența noului board ARPIM mai fac parte:

-           Regis Lhomme, Vicepreşedinte - director general Amgen România

-           Radu Răşinar, Vicepreşedinte - director general Astra Zeneca

-           Elena Mitova, membru - director general Novartis

-           Călin Gălăşeanu, membru – director general BMS

-           Pascal Prigent, membru - director general GlaxoSmithKline

-           Luca Visini, membru – director general Eli Lilly

-           Dan Zaharescu – director executiv ARPIM

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Senatula hotarat alocarea in bugetul Sanatatii a cel putin 600 milioane de lei in plus / Foto: Agerpres Legea care instituie o taxa pe medicamentele compensate (clawback) a fost adoptata luni de...
Sorin Popescu / Foto: Agerpres Industria farmaceutica are una dintre cele mai puternice voci la nivel mondial. Dar atunci cand instrumente clasice de lobby si negocierile cu autoritatile politice...