Publicat la: 
26/06/2013

Cercetatorii de la UCLA au descoperit ca oamenii in varsta care au folosit, in mod regulat, programul de "fitness" pentru creier si-au imbunatatit memoria si aptitudinile lingvistice. Echipa de cercetatori a studiat 69 de subiecti care nu aratau semne de dementa. Participantii au luat parte la un program computerizat de fitness cerebral, numit Dakim BrainFitness. Programul antreneaza oamenii in cadrul a peste 400 de exercitii de memorie scurta si lunga, limbaj, procesare vizuala, rezolvare de probleme si abilitati de calcul, potrivit studiului publicat de Science Daily.

Cercetatorii au descoperit ca din cei 69 de participanti, 52 dintre acestia, care au efectuat cel putin 40 de sesiuni de exercitii (peste 20 de minute fiecare) in timpul programului, au aratat semne clare de imbunatatire a memoriei si a limbajului. Descoperirile arata ca adultii in varsta care participa in programe de training pentru creier isi pot imbunatati aptitudinile cognitive.

Rezultatele acestui studiu se adauga altor cercetari care exploreaza posibilitatea ca programele de fitness ale creierului ajuta la imbunatatirea memoriei si a limbajului si pot proteja oamenii de declinul cognitiv asociat cu imbatranirea sau cu boala Alzheimer.

Declinul memoriei odata cu trecerea anilor afecteaza aproximativ 40% din adultii in varsta. In timp ce studiile precedente au aratat ca angajarea in activitatile de stimulare mentala pot ajuta adultii sa isi imbunatateasca memoria, au fost facute foarte putine cercetari care sa determine daca numeroasele programe de fitness ale creierului  sunt eficiente in acest sens. Acesta este primul studiu care evalueaza efectele cognitive ale programelor de training computerizat.

Taguri Medlife: 

Alte articoleVezi toate articolele

Alimente pentru o minte sanatoasa / Foto: Photoxpress.com Cei batrani se plang adesea ca uita intamplari, nume sau date, deoarece au imbatranit. Din nefericire, multi dintre noi nu mai asteapta sa...
Barbatii de peste 40 de ani au probleme cu memoria mai mari decat femeile de aceeasi varsta, sustine un studiu realizat de oameni de stiinta americani, scrie Agerpres. Rezultatele cercetarii au...