Publicat la: 
20/04/2016

MEDICUL TĂU ȚI-A SPUS CĂ AI NEVOIE DE O RADIOGRAFIE A COLOANEI ÎN POZIȚIE VERTICALĂ?  În cadrul Spitalului de Ortopedie MedLife secția de imagistică dispune de un modul de ortopedie ORTHO-SPINE și ORTHO-LEG, care permite examinarea coloanei vertrebrale în ortostatism și a axului biomecanic al picioarelor.

Multe afecțiuni ortopedice au nevoie de o evaluare radiologică în întregime a coloanei vertebrale și a picioarelor, cu pacientul stând în poziție verticală, combinând imaginile din față cu cele din profil.

Sistemul digital pe care îl folosim permite realizarea a 2-4 expuneri radiologice din care apoi este compusă automat imaginea de ansamblu a coloanei vertebrale sau a picioarelor.

Foarte important este și că pacientul stă în picioare în timpul radiografiei; astfel, segmentele coloanei și articulațiile apar în imagine în poziție naturală, permițând efectuarea diverselor măsurători.

Datele obținute astfel ajută la stabilirea unui diagnostic precis pentru o serie întreagă de afecțiuni: posturi anormale, modificări de aliniament (listezisuri, luxații), diformități ale coloanei vertebrale (scolioză, hipercifoza, hipocifoza), diverse traumatisme, instabilitate vertebrală, inegalități ale membrelor inferioare.

De asemenea, acest sistem radiologic face mai simplă urmărirea post-operatorie a pacienților cu intervenții la coloană vertebrală. În plus, în cazul artroplastiilor totale de genunchi, medicul ortoped folosește radiografiile ORTHO-LEG pentru un bun aliniament al componentelor femurală, tibială și patelară-esențial pentru funcționarea corespunzătoare a articulației.

SPITALUL DE ORTOPEDIE ȘI CHIRURGIE PLASTICĂ MEDLIFE:

Adresa: Bulevardul Ferdinand 98 -100, Sector 2, București.

Program radiologie: luni- vineri 08.00-20.00, Sâmbătă, Duminică: 09:00 – 21:00

Telefon: 021 6421273