Publicat la: 
30/10/2014

Sapte legume pe care le depozitati gresit

Fructele si legumele se strica mai repede decat ar trebui si de cele mai multe ori cauza este modul si locul in care le depozitam. Pentru a va pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp trebuie sa tineti minte ca acestea trebuie, in primul rand, sa respire. Care sunt cele sapte legume pe care le depozitati gresit si ce trebuie sa faceti pentru a le pastra proaspete pentru mai mult timp?

Faceti gauri in pungile de plastic pe care le folositi pentru stocarea legumelor. O punga de plastic etans este ea mai proasta alegere pentru depozitarea acestora.

Evitati spalarea acestora inainte de utilizare. Spalarea legumelor inainte de depozitare favorizeaza aparitia mucegaiului.

Usturoiul

Pastrati usturoiul la temperatura camerei intr-un recipient deschis, pentru a permite circulatia aerului.

Ceapa

Ceapa trebuie sa fie pastrata la temperatura camerei, la fel ca usturoiul. Este important de retinut ca ceapa nu trebuie sa stea alaturi de cartofi sau in frigider. Umiditatea si temperaturile scazute cauzeaza inmuierea cepei.

Cartofii

Tineti cartofii intr-un loc intunecat si racoros, dar nu ii depozitati in frigider. Aerul rece transforma amidonul in zaharuri, ceea ce afecteaza gustul si textura. Depozitati cartofii intr-o punga de hartie, in camara. Nu ii lasati in apropierea cepei sau a merelor.

Morcovii

Morcovii necuratati pot fi depozitati in pungi nesigilate in frigider.

Castravetii

Castravetii nu se pastreaza bine in locuri racoroase. Dar daca insistati sa ii tineti in frigider nu o faceti pentru mai mult de trei zile. Tineti castravetii departe de banane, pepene galben sau rosii.

Telina

Pentru a o pastra proaspata, puneti telina intr-o folie de aluminiu, nu de plastic. Reinveliti bine dupa fiecare utilizare.

Rosiile

Daca este posibil, tineti rosiile departe de frigider. Frigul afecteaza structura celulara a acestora si le face mai moi.

Sursa: Washington Post

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Pantea Ileana-Iuliana,Diabet medic specialist
Diabet medic...
Medic Primar
Nicolescu  Luminita,Medic Primar
Medic Primar,...
Lector...

Articole similare

Indigestia este adesea provocata de ceea ce mancam/ Foto: Dreamstime.com Mai sunt cateva zile pana cand mesele se vor umple de felurite mancaruri, care mai de care mai aromate si imbietoare ochiului. Adesea insa, modul in care ne aruncam asupra hranei si bauturii supara stomacul si naste simptome neplacute: greata, senzatie de preaplin, durere...
Dr. Delia Simion discutand despre osteoporoza/ Foto: HotNews.ro Despre factorii de risc si evolutia bolii, despre caile de preventie, importanta exercitiului fizic facut cu masura si mai ales despre intelepciunea unui echilibru alimentar, dr. Delia Simion, medic specialist reumatolog, a vorbit intr-un interviu pentru MedLive.ro. Factori asociati...
  Fistula anala reprezinta o leziune infectata dezvoltata intre piele si anus. Fistulele apar ca urmare a unor infectii cronice sau infectii prost tratate. Potrivit dr. Adrian Ghenea, medic primar chirurgie generala cu competente in proctologie (Hyperclinica Medlife Baneasa), de obicei cauza este data de infectii trenante dupa o fisura anala,...
Randy Schekman, castigatorul premiului Nobel pentru Medicina si Fiziologie din 2013, critica dur modalitatea in care reviste stiintifice precum Science, Nature si Cell sunt administrate. Intr-un articol publicat in The Guardian, Randy Schekman vorbeste despre motivele pentru care aceste reviste sunt daunatoare stiintei. Schekman sustine ca...
Efectul yo-yo se produce in urma unei diete drastice / Foto: Photoxpress.com Dupa ce, luni intregi, v-ati chinuit sa mancati mai putin pentru a scadea in greutate, scopul pe care vi l-ati propus se indeplineste. Ati slabit. Din pacate, nu pentru multa vreme, pentru ca infometarea pe care v-ati produs-o va determina sa mancati mai mult de data...