Primul test de screening prenatal cu sensibilitate si specificitate de peste 99%, testul Panorama, este acum disponibil la un pret mai mic, de numai 2635 lei.

Panorama este un test de screening prenatal care depisteaza sarcinile cu feti care sufera de aneuploidie (numarul anormal de cromozomi 13, 18, 21, X).
Majoritatea oamenilor au 23 de perechi de cromozomi dintr-un total de 46 - doua exemplare din fiecare pereche.

Testul de screening Panorama este foarte eficient in a determina daca exista doar un singur cromozom acolo unde ar trebui sa existe o pereche, sau daca exista un cromozom suplimentar, mai ales cei care sunt responsabili de aparitia sindromului Down, sindromului Edwards, sindromului Patau si a altor anomalii cromozomiale.

Metodele actuale utilizate pentru diagnosticul prenatal, cum ar fi amniocenteza sau biopsia vilozitatilor coriale (CVS), sunt invazive si prezinta un risc crescut de avort spontan. Testul de screening prenatal Panorama este neinvaziv, necesita doar o proba de sange de la mama si este perfect sigur atat pentru bebelus, cat si pentru viitoarea mamica.

Testele de screening clasice sunt relative in ambele sensuri: fie iti faci griji degeaba, fie crezi ca lucrurile sunt in regula cand ele nu sunt… De exemplu: din 20 de gravide care sunt testate pozitiv, doar una are un fat cu sindrom Down. De asemenea, din 20 de gravide ai caror feti au sindrom Down, 3 sau 4 vor avea teste negative… Precizia testului de screening Panorama te ajuta sa nu treci prin asa ceva.

Testul de screening Panorama este recomandat tuturor femeilor insarcinate, in special celor care au depasit varsta de 35 de ani, celor cu risc crescut de anomalie cromozomiala dupa bitest sau triplu test, sarcinilor obtinute prin fertilizare in vitro, tuturor gravidelor ce vor sa evite amniocenteza sau biopsia de vilozitati coriale.

Testul este contraindicat in cazul sarcinilor multiple.

Centrul de Medicină Materno-Fetală şi Reproducere Umană

Condus de Dr. Dragoş Albu, Medic Primar Obstetrică-ginecologie, asistent universitar, doctor in medicina, Centrul de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana asigura servicii medicale de excelenta in trei directii principale:

Medicina Materno-Fetala – consiliere preconceptionala, screening al anomaliilor cromozomiale si congenitale, diagnostic invaziv al anomaliilor cromozomiale si al sindroamelor genetice, urmarirea gravidei, managementul sarcinilor cu risc crescut.

Reproducere Umana Asistata – primul serviciu integrat de Medicina Reproductiva din Romania. Echipa noastra, formata din specialisti in reproducerea umana asistata, chirurgie reproductiva, endocrinologie reproductiva, embriologie, andrologie, genetica, psihologie si urologie, a diagnosticat si tratat deja peste 1.500 de cupluri infertile, cu o rata de succes de 35% in cazul fertilizarii in vitro.

Genetica Medicala – se ocupa cu depistarea anomaliilor genetice si functioneaza in stransa legatura cu primele doua.