RMN

Capacitate de diagnostic

Pentru o diagnosticare precisă, punem la dispoziția pacienților noștri atât capabilități tehnologice, cât și medici ultraspecializați.

Abordare multidisciplinară

Acoperim cu profesionalism o gamă largă de specialități imagistice pentru a oferi un diagnostic corect, care ține cont de întreg istoricul medical și starea din prezent a pacienților.

Tehnologie actuală

Investim în cea mai bună tehnologie și cei mai buni specialiști și le oferim pacienților o diagnosticare corectă și rapidă.

Rezultate în 24h

Rezultatele investigațiilor efectuate prin CAS se eliberează conform contractului cu Casa Națională de Asigurări. Investigațiile complexe pot avea un termen de eliberare mai mare de 48h.

La MedLife, îmbinăm serviciile medicale integrate cu profesionalismul, grija și responsabilitatea personalului medical. Pentru a veni în întâmpinarea unui număr cât mai mare de pacienți, oferim acces la o gamă largă de specialități medicale.
Vă invităm consultați lista de specialități, dar și unitățile medicale unde acestea sunt disponibile!

Iar dacă aveți nevoie de o programare, o puteți face fie prin completarea formularului online, fie direct în aplicația mobilă MedLife sau printr-un telefon în Call-Center (021.9646).

 

Greutatea maximă admisă pentru aparatele RMN din MedLife diferă, vă rugăm să consultați lista de mai jos înainte de efectuarea programării:

  • București: greutate maxim admisă 130 kg (cu exceția aparatelor din unitățile MedLife Berceni, MedLife Unirii și MedLife Băneasa, unde greutatea maximă admisă este 120 kg).
  • Cluj Napoca: greutate maximă admisă 150 kg.
  • Constanța: greutate maximă admisă 120 kg.
  • Iași: greutate maximă admisă 130 kg.
  • Galați: greutate maximă admisă 120 kg.
  • Timișoara: greutate maximă admisă 130 kg.

Pregatire pentru investigatii

Află pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când ești programat pentru o investigație imagistică în cadrul MedLife: DEXA - Osteodensimetrie, Ecografie, RMN, CT, Endoscopie, Mamografie, Radiografie sau Radioterapie.

Află mai multe

Întrebări frecvente

În timpul efectuării investigației RMN, pacientul se întinde pe o platformă asemănătoare unui pat, care alunecă în interiorul aparatului. Aparatul conține un magnet care creează un câmp puternic în jurul pacientului. Prin intermediul semnalelor radio, informațiile obținute sunt transmise către un computer care le analizează și le convertește în imagine bidimensională (2D) sau tridimensională (3 D). Puterea câmpului magnetic se măsoară în Tesla (T) și este cheia pentru performanța investigației. Cu cât este mai puternic magnetul, cu atât mai performantă este imaginea. Centrele de imagistică MedLife dispun atât de RMN 1,5 Tesla, cât și de RMN 3 Tesla.

În timpul scanării, pacientul poate auzi mai multe zgomote produse de apărat, zgomote perfect normale pentru această investigație. Pe toată durata examinării, pacientul va ține legătura, printr-un interfon, cu medicul care îl supraveghează. Este important că, în timpul examinării, pacientul să rămână nemișcat, pentru că imaginile să fie cât mai clare.

IRM-ul este util în diagnosticul patologiei degenerative, inflamatorii, tumorale și posttraumatice: a coloanei vertebrale (hernii de disc), a celei musculoscheletale (artrită, rupturi ligamentare sau de menisc etc), a sistemului nervos central (accidente vasculare, tumori, malformații vasculare etc), în investifarea regiunii cervicale sau a patologiei glandei mamare.

De asemenea, investigația prin rezonanță magnetică evidențiază cu acuratețe (mai mare decât CT-ul) o mare parte a afecțiunilor abdomino-pelvine (ficat, pancreas, căi biliare, organe genitale) și are indicații în evidențierea și diagnosticarea, în stadii incipiente, a leziunilor maligne. IRM-ul permite vizualizarea leziunilor de mici dimensiuni, a structurilor vasculare fine și a nervilor, oferind posibilitatea reconstrucțiilor multiplanare. Pentru o mai bună evidențiere a unor leziuni, medicul poate recomanda administrarea unei substanțe de contrast.

În funcție de aparatul IRM utilizat, dar și de tipul de examinare, este posibil ca medicul să vă ceară să nu mâncați nimic cu 3-6 ore înainte de testare. Dacă nu vi se fac alte recomandări, vă puteți urma rutina zilnică și, dacă urmați un anumit tratament, vă puteți lua medicamentele în mod normal. Anumite investigații pot necesita administrarea orală sau injectarea, de către cadrele medicale, a unei substanțe de contrast pentru o mai bună vizualizare a organelor.

Înainte de examinare trebuie să vă scoateți bijuteriile, ceasul, ochelarii, acele de păr, agrafele și să îndepărtați orice alte obiecte care pot conține metal (stilou, chei, monede, aparate auditive, piercing-uri). De asemenea, trebuie să știți că, în timpul examinării, anumite tatuaje realizate cu pigmenți metalici pot produce o senzație de căldură locală.

Anunțați medicul dacă suferiți de orice fel de afecțiune medicală sau dacă ați trecut printr-o intervenție chirurgicală recentă.

În cazul în care aveți montat un sterilet, anunțați medicul ginecolog înaintea efectuării unei examinări IRM sau întrebați radiologul despre compatibilitatea purtării acestui dispozitiv în timpul examinării.

Deși nu s-a dovedit că IRM poate influența evoluția sarcinii, se recomandă evitarea examinării în primul trimestru.


Centre imagistică

Medici RMN

Rizea Ileana Olguta
Rizea Ileana Olguta
Medic Primar
Rizea Ileana Olguta
Medic Primar

Bonciu Emanuela-Mihaela
Bonciu Emanuela-Mihaela
Medic Specialist
Bonciu Emanuela-Mihaela
Medic Specialist

Mihaescu Camelia
Mihaescu Camelia
Medic Primar
Mihaescu Camelia
Medic Primar

Iriciuc Magdalena
Iriciuc Magdalena
Medic Primar
Iriciuc Magdalena
Medic Primar

Covaciu Iuliana
Covaciu Iuliana
Medic Primar
Covaciu Iuliana
Medic Primar

Moldoveanu Vlad
Moldoveanu Vlad
Medic Primar
Moldoveanu Vlad
Medic Primar

Georgescu Elena Camelia
Georgescu Elena Camelia
Medic Primar
Georgescu Elena Camelia
Medic Primar

Macovei Tinel
Macovei Tinel
Medic Primar
Macovei Tinel
Medic Primar

Vezi toți medicii

©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.