Spitalul de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife
Despre Spitalul de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife
Spitalul de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife este primul spital privat din România dedicat sferei ortopedice, cu o capacitate completă de diagnostic și tratament a afecțiunilor locomotorii.
Spitalul este organizat după standarde europene, atât din punct de vedere al protocoalelor medicale, cât și din punct de vedere al confortului și echipării, oferind soluții integrate de tratament. Unitatea dispune de toate dotările necesare pentru ca pacienții să se simtă în siguranță și să aibă parte de o recuperare rapidă, în cele mai bune condiții.
Misiunea noastră este aceea de a oferi îngrijire personalizată fiecărui pacient, de la internare și până la externare, atât în zona de ambulator, cât și în zona de spital. Orice intervenție efectuată în cadrul spitalului este adaptată tipului de afecțiune, modului și obiceiurilor de viață ale pacientului.
Accesarea serviciilor în cadrul spitalului se face pe bază de programare.
Pentru intervenții de protezare (genunchi, șold și umăr) decontate CNAS, consultați pagina: Protezele de genunchi, șold și umăr decontate CNAS la MedLife.
Acreditări:
Spitalul de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife este acreditat ANMCS Categoria II.
„Spitalul de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife reprezintă locul unde chirurgia osteoarticulară și cea estetică readuc zâmbetul în viața fiecărui pacient.
Prin departamentele integrate de endoprotezare, traumatologie sportivă, chirurgie a umărului, chirurgie spinală, ortopedie oncologică și chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă este acoperită întreaga patologie pe care o abordăm în cadrul unității noastre.”
Director Medical Spitalul de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife
4 motive pentru care să alegi Spitalul de Ortopedie și Chirurgie plastică MedLife
Echipă de medici excepționali
Echipa noastră de medici este formată din specialiști cu expertiză ortopedică modernă, minim invazivă. Rezultatele pe care aceștia le au se traduc în numarul mare de pacienți tratați cu succes.
Intervenții minim invazive
Folosind tehnică de ultimă generație, optăm pentru incizii minime în urma cărora pacienții se recuperează ușor, fără complicații postoperatorii.
Cazuri dificile tratate cu succes
Operăm zilnic afecțiuni rare și cazuri dificile care, acum câțiva ani, se puteau rezolva doar în străinătate. Tehnologia pe care o folosim astăzi se ridică la standarde internaționale.
Abordare multidisciplinară
Suntem pregătiți să acoperim cu profesionalism o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale, integrate sub un singur acoperiș.
Facilități oferite în cadrul Spitalului de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife
- Compartiment ATI cu 11 paturi;
- Compartiment specialități chirurgicale (ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică- microchirurgie reconstructivă, neurochirurgie) cu 25 de paturi;
- Ambulator integrat;
- Implanturi și materiale specifice, adaptate fiecărui caz în parte;
- Consultații și tratamente în ambulator;
- Servicii de imagistică și radiologie medicală;
- O gamă largă de intervenții chirurgicale;
- Serviciile integrate oferite într-un singur loc;
- Consultanță internațională prin colaborarea cu medici din afara țării pe diverse patologii;
- Servicii decontate prin CAS;
- Programe naționale de endoprotezare.
Peste
19.000
intervenții chirurgicale
Peste
1.460
de intervenții de protezare genunchi, șold, umăr
Peste
870
de intervenții chirurgicale din sfera ortopedică în anul 2023
Peste
600
de intervenții chirurgicale din sfera neurochirurgiei în anul 2023
Peste
480
de intervenții chirurgicale din sfera chirurgiei plastice în anul 2023
Peste
170
cadre medicale
Coordonatori departament
Medici
Departamente
Suntem convinși că binele se face cu experiență, expertiză și empatie. Spitalul de Ortopedie şi Chirurgie Plastică MedLife este primul spital privat din România care are capacitate completă de diagnostic şi tratament a afecțiunilor locomotorii.
Este organizat după standarde europene, din punct de vedere al protocoalelor medicale, confortului şi echipării oferind soluții integrate de tratament, dar şi un spațiu plăcut, în care pacientul să se simtă confortabil, încrezator şi să aibă parte de o recuperare rapidă, în cele mai bune condiții.
Misiunea noastră este aceea de a oferi îngrijire personalizată fiecărui pacient în parte, de la internare și până la externare, atât în zona de ambulator cât și în zona de spital.
Orice intervenție efectuată în cadrul spitalului este adaptată tipului de afecțiune, modului și obiceiurilor de viață ale pacientului.
Cazuri complexe
Un caz complex al unui pacient care nu putea folosi deloc mâna dreaptă, rezolvat prin implantarea unei proteze inversate de umăr, la Spitalul de Ortopedie MedLife
Fracturile de umăr sunt des întalnite mai ales la populația vârstnică, însă sunt și situații mai complexe în care este nevoie de proteze speciale. Un astfel de caz rar a fost operat de echipa de medici de la Spitalul de Ortopedie MedLife, condusă de dr. Ioan Horațiu Zorila. Pacientul, în varstă de 65 de ani, cu aproximativ o treime de os lipsă, nu se putea folosi deloc de mâna dreaptă și astfel, a fost necesară o proteză specială, proteză inversată de umăr.
Intervenții chirurgicale importante
Tratamentul patologiilor de natură ortopedică este orientat spre recuperarea sănătății pacientului cu afecțiuni osteo-articulare și reabilitarea anatomică și funcțională a regiunilor traumatizate într-o perioadă cât mai scurtă de disconfort.
Traumatisme ale ligamentelor apar de cele mai multe ori în urma unor activități sportive. Aflați în ce constă ligamentoplastia, reconstrucția ligamentului genunchiului, procedura, posibile complicații și indicații pentru perioada de recuperare.
Artroza umărului (omartroza), artropatia coafei rotatorilor și necesitatea protezei, care sunt cauzele acestei afecțiuni, ce este artroplastia de umăr, când este recomandată, ce riscuri presupune intervenția chirurgicală și cum se recuperează pacientul.
Această deformare posturală a piciorului apare consecutiv „poziționării înghesuite” a fătului în uter, din cauza unor poziţii vicioase intrauterine (sarcină multiplă, greutate mare la naștere) sau prezentaţii anormale la naştere (prezentaţia pelviană).
Este necesar atunci când tratamentul conservator prin imobilizare externă efectuat pentru 3-6 luni nu funcționează, în cazul deplasărilor fragmentelor osoase cu compresie pe măduva spinării sau în cazul fracturilor de odontoidă tip II.